Foto: Bildbyrån

Tisdagskvällens derby i Svenska Cupen mellan Göteborg och Gais fick brytas på grund av pyroteknik från IFK-läktaren. Igår valde GAIS att inte ställa upp i det planerade färdigspelandet av matchen. Nu kommer nästa besked: Walk over.

Tisdagskvällen göterborgsderby i Svenska Cupens andra omgång bröts omedelbart när supportrar till IFK Göteborg började skjuta in pyroteknik på planen. GAIS-målvakten Marko Johansson lämnade planen med smärtor efter att en raket träffat honom i örat. Under ett matchmöte mellan representanter från båda lagen, polisen och domaren besultades det snart att man inte ville riskera något, och att matchen därför skulle spelas färdigt dagen därpå.

På tisdagen skickade GAIS sedan ut ett pressmeddelande på sin hemsida där man meddelande att man inte längre hade för anseende att genomföra matchen som planerat. Anledningen var då att man med tanke på Johanssons skada och de icke-sportsliga omständigheterna inte tyckte det var möjligt att genomföra matchen på ett rättvist sätt.

Sent på onsdagskvällen kom nästa besked: GAIS lämnar walk over. I ett nytt pressmeddelande motiverar man beslutet med att “påfrestningen på laget och organisation är och har varit ohanterlig och fokus har än mer flyttats från idrott till något annat”. GAIS väljer nu att stänga frågan och överlåter sportsliga som såväl disciplinära insatser till Svenska Fotbollsförbundet.

“Vi har tappat allt intresse för att engagera oss vidare i svenska cupens andra gruppspelsomgång”

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här