Foto: Bildbyrån

Svenska cupen rullade i helgen vidare, där fick vi bland annat se storsegrar från de tre stockholmsklubbarna. Ett IFK Göteborg som kryssade mot Sundsvall och resterande allsvenska lagen som gjorde det som förväntades av dem och vann sina respektive matcher. 

Andra omgången inleddes med att AIK enkelt spelade till sig tre poäng mot AFC Eskilstuna på hemmaplan. AIK tog snabbt kontroll på matchen den slutade till slut 4-0 för hemmalaget AIK. I samma grupp vann sedan Hammarby sitt bortamöte mot Oskarshamn med 3-0 och vi kommer därför att få bevittna en renodlad gruppfinal nästa söndag när Hammarby och AIK möter varandra.

De tredje stockholmslaget Djurgården gjorde processen kort mot Umeå och vann med hela 7-0. Djurgården har därmed kopplat ett hårt grepp om första platsen inför den avgörande matchen mot Kalmar.

Örebro tog även de revansch efter förlusten i första omgången genom att besegra Lödde med 7-0. De två andra lagen i gruppen IK Sirius och Trelleborg spelade oavgjort mot varandra och därmed är gruppen helt öppen mellan tre lag som alla har chansen att ta sig vidare till kvartsfinal.

Mjällby fortsätter att imponera under svenska cupen och tog sin andra raka seger när man besegrade Landskrona BoIS med 3-0 på bortaplan.

Nykomlingen i allsvenskan Degerfors tog återigen en seger när man besegrade Falkenberg på bortaplan med 3-1 och nu väntar en avgörande match mot Elfsborg nästa helg. En match där Degerfors tar sig vidare till kvartsfinal om de lyckas ta minst en poäng.

Malmö FF spelar sin andra match under måndagskvällen när superettan laget GAIS står för motståndet.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här