Svenska Cupen för damer är avslutad. Cupmästare för tredje gången i klubbens historia blev Hammarby IF efter en övertygande finalseger mot BK Häcken med 3-0.

Det blev en folkfest på Tele2 Arena i Stockholm när Svenska Cupen på damsidan avgjordes under nationaldagen (6 juni). Hammarby IF tog emot BK Häcken framför ögonen på 17 623 personer i huvudstaden.

Hemmalaget Hammarby hade publiken i ryggen och kom ut tämligen övertygande i första halvlek. Den mållösa halvleken kantades en aning av enkla bolltapp och nervositet hos de båda lagen, något som släppte till den andra halvleken. Hammarby kom ut med en hög fart och tog tidigt ledningen i andra halvlek genom landslagsstjärnan Madelen Janogy. Anfallarens mål i den 47:e minuten gav extra energi till ”Bajen” och dess supportrar och tio minuter senare var det dags för Janogy-show igen. Landslagsstjärnan placerade bollen på sin vänsterfot och skruvade sedan in densamma i det bortre krysset från långt håll, till allas förtjusning.

BK Häcken stod som handfallna av Hammarbys offensiv och effektivitet i andra halvlek. Med både Elin Rubensson och Filippa Curmark borta från centralt mittfält i andra halvlek av cupfinalen så blev Häcken i ärlighetens namn för tunna. Göteborgarna hade inte mycket att sätta emot Bajen i andra halvlek och efter att Maika Hamano retfullt chippat in 3-0 i matchminut 68 så var cupfinalen över.

Hammarby vann med 3-0 och tog klubbens tredje seger i Svenska Cupen någonsin.