Foto: Bildbyrån

Hammarby vann cupfinalen mot BK Häcken och säkrade därmed klubbens första cuptitel någonsin. Hammarby avgjorde matchen och straffar.– Nu kan folk vara tysta, säger Astrit Selmani till SVT Sport efter machen.

Trots att det inte tilläts mer än åtta personer på tele2 arena under finalen så var det stor folkfest på Södermalm i Stockholm när Hammarby spelade sin cupfinal mot BK Häcken. Tusentals supportrar marscherade till arenan för att visa sitt stöd för laget och mötte bussen utan för arenan.

När väl matchen drog igång så var det kamp och det gick inte att sära på lagen efter full tid. Inte heller efter förlängning, en förlängning som innehöll två utvisningar en från vardera håll. Först blev Alexander Jeremejeff utvisad efter att ha satt sin panna mot Hammarbys målvakt David Ousted som föll till marken och domaren drog fram det röda kortet. Senare i förlängning fick Hammarbys lagkapten Jeppe Andersen sitt andra gula kort och blev därmed och utvisad. Matchen slutade mållös och fick avgöras på straffar.

Där visade inte spelarna i varken Hammarby eller BK Häcken några tecken på nervositet och skickade in högklassiga straffar. Men till sist missade Benie Traoré en straff för Häcken. Något som gav Hammarby läge att avgöra.

Fram klev Astrit Selmani som bredsidade in straffen och cupguldet för Hammarby var därmed säkrat.

– Det har alltid varit snack om att vi aldrig vinner, aldrig tar titlar. Nu kan folk vara tysta. För mig är det det enda jag går på – fortsätter folk snacka skit kommer jag fortsätta öka takten, säger Selmani till SVT efter matchen.

Hammarbys guld i cupen var klubbens första i historien.

Efter matchen utbröt vilt jubel både inne på planen men framförallt utanför tele2 arena där flera tusen supportrar samlats och väntade på sina hjältar.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här