Foto: Bildbyrån

Malmö FF vann hemma mot 2-1 mot Kalmar efter att ha vänt matchen i andra halvlek. Isaac Kiese Thelin blev tvåmålsskytt i vändningen.

När Malmö FF tog emot Kalmar FF på hemmaplan under söndagen, trodde de flesta på Malmö-seger. MFF har börjat tuffa igång sitt tåg och Kalmar har inte vunnit på de fem senaste matcherna.

Men det började sämre för skåningarna. I den 35:e matchminuten tilldelades Kalmar en straff efter att Malmös mittbackslöfte Anel Ahmedhodzic tagit bollen med armen i straffområdet.

Fram klev Kalmar FF:s kapten Viktor Elm och placerade kyligt straffen i det motsatta hörn från var målvakten Johan Dahlin kastade sig.

Kalmar gick till halvtid med en 0-1 ledning. Viktor Elm som var tillbaka på plan igen efter en tids frånvaro, fick kliva av matchen efter att ha vridit knäet i en duell med Isaac Kiese Thelin.

Med kaptenen skadad och utbytt fick Kalmar problem. Bara fyra minuter efter skadan kvitterade MFF via Isaac Kiese Thelin. Målet blev Malmös startskott mot en hemmavinst.

Men det skulle dröja länge. Inte förrän i den 89:e minuten kom avgörandet. Och det var återigen stjärnan Isaac Kiese Thelin som blev målskytt för Malmös del. Anfallaren vann sin duell i straffområdet och kunde avgöra matchen.

Kiese Thelin fick en chans att utöka sin målskörd när Malmö fick straff i den absolut sista matchminuten. Men tvåmålsskytten kunde inte förvalta läget utan lade en svag straff mitt på Kalmars målvakt.

Men en viktig 2-1 seger för Malmö som hakar på IFK Norrköping i toppen. Just nämnda Norrköping förlorade nämligen sin bortamatch mot Sirius med 4-2.

Den tredje matchen på eftermiddagen spelades i Varberg där hemmalaget spelade oavgjort mot AIK. Slutresultatet blev 2-2.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här