Foto: Bildbyrån

Lilleström har inte haft någon lätt säsong i den norska högstaligan. Det har medfört en hel del spekulationer kring den svenske tränaren Jörgen Lennartsson och hans framtid i klubben. Och nu står det klar att han sparkas av klubben.

Tidigare har Jörgen Lennartsson, enligt rykten, varit aktuell att ta över som svensk förbundskapten. Han ska ha fått frågan för ungefär tre år sedan, innan Janne Andersson tillträdde. Istället blev det en fortsatt tränargärning med sitt dåvarande lag, IFK Göteborg. Där blev han kvar fram till och med 2017, för att året därpå ta över Lilleström.

Nu, drygt tre år efter att han var aktuell för förbundskaptensjobbet, står det alltså klart att han sparkas av Lilleström. Beslutet bottnar någonstans i de dåliga resultaten och tabellplaceringen, som i slutändan inte var acceptabel. Laget har inte fått med sig någon trepoängare sedan i augusti i år. Säsongen är inte färdigspelad och Lilleström har ännu två kvalmatcher att spela för att försöka hålla sig kvar i Eliteserien. Trots det väljer man att gå skilda vägar med Jörgen Lennartsson redan nu.

Klubben meddelar detta på sin hemsida.

”Båda parter hade en stark önskan om att projektet skulle lyckas men efter elva matcher i rad utan seger och med två viktiga kvalmatcher framför oss så kommer en annan huvudtränare leda laget mot Start”

Vidare hittar man en kommentar från just Jörgen Lennartsson på hemsidan.

”Vi har kommit in i en ond spiral och inte klarat av att ta de poäng vi vill ha. Som huvudtränare tar jag detta ansvar fullt att vi inte varit bra nog under hösten. Jag och klubben har haft en god dialog om situationen vi är i nu. Detta har slutat med att det blir en ny tränare som leder laget i de två avslutande kvalkamperna. Jag har stor förståelse för detta även om jag tror att vi klarat det ändå.”

Lilleström ställs mot Start i kvalmatcherna, som spelas den 7 respektive 11 december.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här