Foto: Bildbyrån

Mikael Stahre, med bland annat ett SM-guld på sitt CV, har varit klubblös ett tag. Men nu har han hittat sin nya arbetsgivare. Sarpsborg 08 stod för en knackig säsong ifjol och nu har man alltså valt att försöka nå nya framgångar med svensken.
– Mikael Stahre är en offensivt lagd tränare med bra meriter, säger sportchefen Thomas Berntsen

Nu har det gått ett tag sedan Mikael Stahre befann sig i fotbollens centrum. Han har inte haft någon klubb att representera sedan i september 2018. Drygt ett och ett halvt år senare står det dock klart att han tar över Sarpsborg 08. Han senaste klubbadress var San Jose Earthquakes, i en sejour som inte slutade väl. Därifrån fick han nämligen sparken, efter att man inte var nöjd med resultaten.

Stahre har däremot fina minnen att se tillbaka på, när han plockar upp meritlistan. Bland annat tränade han AIK i en väldigt ung ålder 2009, för att senare göra en vända i Grekland respektive Kina, innan det var dags för BK Häcken i Sverige.

Klubben han nu tar över hade minst sagt en misslyckad fjolårssäsong. Då slutade de nämligen på en, inte alltför hisnande, tolfteplats i tabellen. Den bästa placeringen under de tre senaste åren mäktade laget med 2017, då man hamnade på en tredjeplats. Sedan dess har det gått klart nedåt.

Thomas Berntsen, sportchef i Sarpsborg, är nöjd med rekryteringen.

– Mikael Stahre är en offensivt lagd tränare med bra meriter. I Sverige har han levererat fantastiska resultat med alla klubbar han har lett i allsvenskan. Han står för en fotboll som vi tror kommer att passa Sarpsborg väldigt bra. Under processen har han seglat upp som vårt klara förstaval. Vi är trygga med att det här blir en bra matchning, säger han enligt klubbens officiella hemsida.

Svensken berättar dessutom, enligt hemsidan, att han är väldigt nöjd.

– Jag är enormt ödmjuk över att få jobba i en elitklubb som Sarpsborg. Det finns värderingar som jag känner igen mig väldigt mycket i. Det finns ett hårt arbetande klimat i klubben och det är väldigt ödmjuka människor. Ömsesidighet är väldigt viktig och det är viktigt med både energi och intensitet. Det är ord som också betyder mycket för mig som person, säger han.

Sarpsborg ställs mot Sandefjord i premiären, som spelas den 5 april.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här