Foto: Bildbyrån

Hammarby tog sig under onsdagskvällen vidare till gruppspelet i Svenska Cupen genom att slå IFK Luleå med 1-3. Ett av Hammarbys mål gjordes – som vanligt – av Muamer Tanković som nu gjort mål sju matcher i rad. På plats fanns den svenska förbundskaptenen Janne Andersson. Tanković vågar inte hoppas på en landslagsplats, men erkänner att han borde ha bra chans: ” Jag har inga förväntningar, men är det någon från allsvenskan som ska tas ut så är det väl jag”, säger han till Sportbladet. 

Hammarby gjorde processen kort med IFK Luleå. Redan i den tionde minuten gjorde Nikola Djurdjic 0-1 och bara två minuter senare kom tvåan genom just Muamer Tanković. Målet betydde att Tanković nu gjort mål sju matcher i rad. Ett imponerande facit och perfekt timing. På plats fanns nämligen den svenska förbundskaptenen Janne Andersson. Men trots succén är Tanković skeptisk till att det räcker till en landslagsplats när truppen tas ut på onsdag.

”Jag har inga stora förväntningar, det kanske är ett tråkigt svar men så är läget. Jag har inga förväntningar, men är det någon från allsvenskan som ska tas ut så är det väl jag”, säger Hammarbyanfallaren till Sportbladet.

”Jag har inte varit med på ett bra tag så det har gått bort lite. Jag har inte tänkt på det alls. Nu tänker jag bara på att göra det bra i klubblaget och 100 procent av mitt fokus ligger på Hammarby.”

Tanković säger också att han, förutom ett snabbt ”hej”, inte hade någon kontakt med Andersson efter matchen.

Hammarby vidare till gruppspel
1-3 vinsten, där Alexander Kacaniklic stod för Bajens tredje mål, betyder att klubben nu är klara för gruppspelsfasen av Svenska Cupen. IFK Luleås mål gjordes av William Olausson.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här