Damallsvenskan har sänts under två säsonger på Sportbladet Play. Men från och med säsongen 2022 och fem år framåt så kommer Sveriges högstaserie att sändas på NENT Groups kanaler.

Den svenska damfotbollen tog ett stort steg under säsongen, där intresset hos den generella fotbollssvensken har ökat. Hammarby och AIK slog bland annat publikrekordet för en damallsvensk match på Tele2 Arena med 18 537 åskådare i mitten på oktober.

Nu kommer ännu en rolig nyhet för Damallsvenskan. Från och med den kommande säsongen och fem år framåt så har NENT Group förvärvat rättigheterna till att sända hela Damallsvenskan. Samtliga matcher från Damallsvenskan kommer att sändas på streamingtjänsten Viaplay.

NENT Group meddelar också i ett pressmeddelande att man i vanlig ordning kommer att erbjuda studiosändningar och highlightsmagasin vid varje omgång. Även för tv-tittaren så kommer det att visas Damallsvenskan. Två matcher per spelvecka kommer att sändas i TV6.

– OBOS Damallsvenskan är redan en otroligt stark liga med en passionerad supporterskara, och nu är det dags att ta den till nästa nivå. Detta är vår hemmaplan – att tillsammans med rättighetsinnehavare utveckla sporter, samtidigt som vi når och inspirerar en ny publik genom den bästa streamingtjänsten i branschen, säger NENT Groups vd Anders Jensen i pressmeddelandet.