Semifinalerna i Svenska Cupen är spikade. Hammarby och Djurgården kommer att få hemmafördel i helgens semifinalspel som har fått tid och datum. I semifinalerna väntar Elfsborg respektive Malmö för Stockholmslagen.

Under helgen så har tre av fyra cupkvartsfinaler avgjorts i Svenska Cupen där Djurgården blev första lag att avancera till semifinal efter seger med 0-2 på bortaplan mot Kalmar FF. Detta efter bland annat ett fint mål av den tidigare Kalmar-spelaren Piotr Johansson.

Djurgårdens seger under lördagen följdes sedan upp av dubbla matcher under söndagen. IF Elfsborg och IFK Göteborg drabbades samman i ett västderby på Borås Arena där hemmalaget drog det längsta strået. Trots en viss dominans från ”Blåvitt” stundtals och många skapade chanser så gick Elfsborg vinnande ur striden efter ett drömmål av Jacob Ondrejka.

Hammarby tog emot IFK Norrköping på Tele2 Arena för att slutföra söndagens cupomgång. Hemmalaget fick en mardrömsstart i första halvlek då Christoffer Nyman gav ”Peking” ledningen för att sedan utöka densamma till 0-2 efter drygt 20 minuter. Hammarby fick sedan in en reducering i slutet av första halvlek. I den andra halvleken vände sedan ”Bajen” på steken efter mål av Darijan Bojanic och Astrit Selmani inledningsvis i andra halvlek. Norrköping försökte sig sedan på en kvittering men lyckades inte.

Djurgården, Hammarby och Elfsborg är klara för cupsemifinal efter helgen. De sistnämnda kommer att drabbas samman på Tele2 Arena på lördag, där Hammarby alltså står som hemmalag. Djurgården kommer att möta Malmö FF som under måndagen blev sista lag att avancera till semifinal i cupen. Detta efter seger med 3-2 på Malmö IP mot AIK efter förlängningsspel.

Semifinalerna i Svenska Cupen sänds på C More.