MATCH: IFK Göteborg – Malmö FF

 SPELTIPS: Malmö FF vinner

 SPELSTOPP: 17:45 30/7

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: William Hill

 Odds

1.77
SPELA HÄR!

Svenska cupen har nu kommit fram till sitt finalspel och det är Sveriges två mest framgångsrika klubbar genom historien som ställs mot varandra. IFK Göteborg mot Malmö. IFK Göteborg jagar sin åttonde svenska cupen titel och även en plats i europa. För Malmö FF handlar det om att vinna sin femtonde svenska cupen titel och den första sedan 1989. 

En av två titlar ligger i potten men även en plats ut i Europa för IFK Göteborg väntar vid seger. Svenska cupen finalen bjuder på första gången sedan säsongen 1985/1986 på ett finalmöte mellan rivalerna IFK Göteborg och Malmö FF. Den matchen vann Malmö med 2-1. Sedan dess har klubbarna varit i flera olika finaler men aldrig mot varandra. Men sedan 1989 har det varit en förbannelse över Malmö FF när det kommer till svenska cupen, trotts att laget är den klubben som vunnit överlägset flest svenska cupen titlar så inte Malmö FF vunnit svenska cupen sedan 1989.

Tre finalförluster har det dock blivit sedan dess och den senaste kom 2017/2018 när Malmö förlorade mot Djurgården med 3-0. Bättre har det dock gått för IFK Göteborg på senare år. Två gånger sedan 2010 har IFK Göteborg lyft bucklan som mästare i svenska cupen, senast var 2014/2015 när laget vann mot Örebro med 2-1.

Nu är den här finalen speciell på många sätt, den kommer spelas inför tomma läktare och för IFK Göteborg gäller även matchen en plats ut i europa. Något som Malmö FF genom sin placering i förra årets allsvenska redan klarat av.

Så Malmö FF spelar den här matchen med mindre press även om såklart laget vill vinna sin första svenska cupen titel sedan 1989. Men pressen att behöva vinna för att kunna komma ut i europa och få in välbehövlig inkomst i dessa tider för IFK Göteborg kan både vara en motivationsfaktor men även vara något som kan sätta käppar i hjulet.

Malmö FF inledde säsongen svagt med flera poängtapp men har den senaste tiden sett ut som ett riktigt vinnarlag. Nu går Malmö FF ut och spelar som vi har varit vana vid de senaste åren och nästintill kör över sina motståndare. Den spetsen som Malmö har är det inte något annat lag i allsvenskan som besitter och när de väl får spelet att fungera är de otroligt svårstoppade.

Med detta i åtanke och att IFK Göteborg inte vunnit en någon av lagets senaste fem matcher samt pressen som kommer vara på IFK Göteborg i och med europa platsen tror jag kommer bli övermäktig för Göteborg. Laget har inte samma kvaliteter som Malmö FF sitter på och nu när Malmö verkligen har hittat formen så ser jag inget annat utfall än att Malmö FF kommer stå som vinnare av svenska cupen 2020 och därmed vinna sin första cuptitel sedan 1989.

Speltips: Malmö FF vinnar matchen

Jag väljer att spela på Malmö FF som vinnare. Här är några orsaker till detta:

  • Malmö jagar sin första svenska cupen titel sedan 1989

  • Malmö har ingen press på sig då laget redan är klara för europa

  • Malmös spel har den senaste tiden varit riktigt stabilt

Spela Malmö FF som vinnare hos William Hill

Alla speltips på Fotbollsresultat.com är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här