MATCH: IF Elfsborg – IFK Göteborg

 SPELTIPS: Båda lagen gör mål

 SPELSTOPP: 17:45 9/7

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: William Hill

 Odds

1.83
SPELA HÄR!

Det har blivit dags för svenska cupen semifinaler och i ena mötet så ställs västkustrivalerna IF Elfsborg och IFK Göteborg mot varandra. Två lag som blandat och gett i inledningen av tabellen, båda lagen jagar även deras chans att få spela europaspel den här säsongen.

Lagen kommer till den här matchen med olika uppladdningar, IFK Göteborg kommer från en 3-1 förlust mot IFK Norrköping men där laget inledde matchen med att vila ett par av nyckelspelarna till just den här matchen. Elfsborg å andra sidan kommer från en riktig stabil insats där laget vann med 1-0 mot Malmö FF.

Elfsborg har än så länge under den här säsongen inte förlorat något match ännu har inlett allsvenskan stabilt och ligger på en femte plats. IFK Göteborg är två poäng bakom på en åttonde plats.

Båda lagen imponerade också i sina respektive cup kvartsfinaler där Elfsborg slog ut fjolårssegrarna BK Häcken med 2-1 samtidigt som IFK Göteborg slog ut Hammarby med 3-1 efter en imponerade insats på tele2-arena.

Det är två jämna lag som kommer ställas mot varandra men om det är några frågetecken i lagen så är det försvarsspelet och då främst hos gästerna IFK Göteborg. Men med två offensivt skickliga lag så kan det skapas en del ytor åt båda lagen. Jag tror det kommer bli en riktigt jämn match där något av lagen vinner med en uddamåls seger, Säg 2-1 till något av lagen.

Så mitt spel blir därför att båda lagen gör mål i matchen.

Speltips: Båda lagen gör mål

Jag väljer att spela på BLGM. Här är några orsaker till detta:

  • Två stabila lag som ställs mot varandra

  • Båda lagen vill vinna då svenska cupen är enda vägen ut i europa

  • IFK Göteborg har del frågetecken i backlinjen

Spela BLGM hos William Hill

Alla speltips på Fotbollsresultat.com är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här