Speltips Superettan2020-07-23T14:37:34+02:00

Superettan är svensk fotbolls nästa högsta serie. Ligan innehåller 16 lag, som under 30 omgångar kämpar för att ta steget upp till Allsvenskan. Varje år är det två lag, ettan och tvåan i tabellen, som direkt tar klivet upp till landets högsta serie. Tabelltrean får sen chansen att, genom ett kval mot laget som slutar tredje sist i Allsvenskan, kvala sig upp. Svensk fotboll i allmänhet, och Superettan i synnerhet, är hem till några av Europas mest trogna supporterklubbar. Vanliga människor – som du och jag – som dedikerat sina liv till klubben i hjärtat. Tack vare dessa, samt alla miljoner andra fotbollsfans runtom landet, finns det en stark kultur runt fotbollen i Superettan. En del av den kulturen innefattar sportbetting, som kommit att bli ett mer och mer populärt inslag inom idrotten.

SENASTE SPELTIPSEN FRÅN SUPERETTAN

KAMPANJER OCH ERBJUDANDE

Idag är online betting och spel på odds en del av att fotbollsupplevelsen. Det adderar spänning och förväntan, och i sällskap av vänner bidrar det även till umgänget. För många är det en naturlig del av livet som åskådare. En hobby som kan delas med fotbollsintresserade vänner. Så länge det hålls på en kontrollerad nivå kan sport betting med andra ord förbättra upplevelsen i och runtom en match.

I och med det ökade bettingintresset finns det nu många spelbolag som erbjuder odds på Superettan. Spelobjekten varierar från allt i från vilket lag som vinner matchen, till vilken spelare som gör mål först eller i vilken matchminut första hörnan tillkommer. Vad du än föredrar att spela på finns det garanterat något för dig.

För att du ska lyckas med ditt spelande sätter vi varje vecka ihop speltips med information och resonemang som du kan använda dig av. Speltipsen är helt gratis, men spelet sker på egen risk. Sportbetting är svårt och oförutsägbart. Ta för vana att skapa dig en egen uppfattning om vilket som är det bästa spelet, och lita inte bara på experter.

Vem vinner Superettan?

Enligt oddsen inför säsongen är Halmstads BK favoriter till att ta hem Superettan. Klubben har gjort fått behålla större delen av laget från fjol och känns mer än redo för att utmana om en allsvensk plats igen. Förutom att hemvändaren Joseph Baffo anslutit, så har man även plockat in en intressant ytter i Samuel Kroon.

Bakom Halmstad ligger de låga oddsen på Jönköping Södra med Andreas Brännström som tränare. Även de nyligen degraderade GIF Sundsvall ligger uppe bland favoriterna att sig upp till Allsvenskan tillsammans med Örgryte IS och förra årets kvalförlorare IK Brage. Borlängelaget behöver i sådant fall få bukt med sina skador inför säsongen och få igång sin målspruta Christian Kouakou.

De allra flesta spelbolagen har varit eniga att det är så toppen i Superettan kommer se ut, med ovan nämnda lag i förarsätet.

Odds inför säsongen:

Halmstads BK – 4.25
Jönköping Södra – 6.50
Örgryte IS – 7.00
GIF Sundsvall – 7.00
IK Brage – 8.00
Degerfors – 12.00
Västerås SK – 12.00
GAIS – 15.00
Östers IF – 20.00
AFC Eskilstuna – 30.00
Dalkurd FF – 40.00
Trelleborgs FF – 40.00
Norrby IF – 50.00
Ljungskile SK – 50.00
Akropolis IF – 60.00
Umeå FC – 100.00

Odds: Betsson.com

Vilka åker ur Superettan 2020?

Enligt de flesta spelbolagen och nästan alla experter så är Umeå FC favoriter till att åka ur Superettan. Laget tog sig upp via kval i fjol och har sedan dess fått behålla ett fåtal spelare från fjolåret samt hämtat in en drös med spelare, främst från division 1. Den nya tränaren Brian Clarhaut kommer från Nyköpings BIS i division 1. Umeå fick inför säsongen två tunga tapp i unga Anton Eriksson som gick till GIF Sundsvall och Samuel Kroon som värvades av Halmstad.

De två andra nykomlingarna i serien är Ljungskile SK och Akropolis. Även de lagen ses som favoriter att åka ur Superettan. Ljungskile SK vann division 1 södra i fjol dominant och har värvat in en del intressanta spelare från Göteborgsområdet inför säsongen. Tränare Jörgen Wålemark och hans mannar kommer göra allt i sin makt för att det ska spelas Superettanfotboll på Skarsjövallen även nästa säsong.

Även Akropolis vann sin serie förra året och är en spännande nykomling från Stockholm. Laget har ett gäng intressanta spelare med kanske den tidigare Schalke- och Djurgårdstalangen Christian Rubio Sivodedov i spetsen. Även AIK:s unga målvaktstalang Samuel Brolin finns i truppen, bland andra spännande spelare.

Till toppen