Svenska Cupen går mot sitt slut. Fyra lag har nu delats upp i två olika semifinaler efter gruppspelet där Hammarby och FC Rosengård står som hemmalag i varsin semifinal.

Gruppspelet i Svenska Cupen är till ända. Fyra gruppvinnare har avancerat från gruppspelet till slutspelet som kommer att inledas kommande helg. Lagen som avancerat höll för favoritskapet i sina respektive grupper minst sagt.

FC Rosengård ingick i Grupp 1 tillsammans med Linköpings FC, Växjö DFF och Alingsås United. Favoriterna från Malmö gick rent i gruppspelet och släppte inte in ett enda mål och avancerade därmed bekvämt till semifinal.

Grupp 2 var något tajtare där BK Häcken ställdes mot Kristianstads DFF, KIF Örebro och Jitex Mölndal. Även om Häcken precis som Rosengård tog nio av nio poäng så var det tuffa bataljer mot både Kristianstad och Örebro.

Även Grupp 3 var en jämn grupp där Djurgårdens IF, Piteå och Eskilstuna United fick sällskap av Mallbackens IF. Efter tre omgångar så vanns gruppen av Eskilstuna som spelade 0-0 mot Djurgården och vann övriga matcher. Eskilstuna avancerade med sju poäng till semifinalerna i Svenska Cupen.

I Grupp 4 så var Hammarby IF favoriter i gruppspelet där även Umeå IK, IF Brommapojkarna och Bollstanäs SK återfanns. Gruppen avgjordes i den sista matchen. Hammarby och Umeå hade två segrar var och spelade en avgörande batalj på Hammarby IP där hemmalaget drog det längsta strået och avancerade till semifinal.

Hammarby IF, FC Rosengård, BK Häcken och Eskilstuna United avancerar alltså till semifinal i Svenska Cupen. Lottningen skedde under måndagen för att sortera ut lagen. Hammarby, Rosengård och Häcken hade alla nio poäng efter gruppspelet. Men i och med Hammarbys och Rosengårds bättre målskillnad så fick båda de lagen hemmafördel i semifinalen.

Så spelas semifinalerna

19 mars:
Hammarby IF – BK Häcken
13:00

20 mars:
FC Rosengård – Eskilstuna United DFF
13:00