Sverige besegrade Schweiz i Europamästerskapets andra gruppspelsmatch. Inhopparen Hanna Bennison blev matchhjälte för Sverige när hon sköt in 2-1 med elva minuter kvar av matchen.

Under onsdagen så spelade Sverige mot Schweiz i Sheffield, något som innebar ländernas andra gruppspelsmatch i EM 2022. Blågult var stora favoriter på förhand och såg ut att ha svårt att hantera pressen.

Efter en chansfattig första halvlek så öppnades landskapen upp i den andra halvleken. Sverige fick en drömstart på andra halvlek när ett fint kombinationsspel till slut satte upp Fridolina Rolfö i ett friläge som Barcelona-stjärnan förvaltade på bästa sätt till 1-0.

Men Sverige hann knappt lägga upp bollen vid mittcirkeln innan Schweiz hade kvitterat till 1-1 genom Ramona Bachmann. En dålig utboxning av Hedvig Lindahl i det svenska målet gav den tidigare Umeå- och Rosengårdspelaren Bachmann möjligheten att skruva in 1-1 för sitt hemland.

Matchen såg länge ut att gå mot oavgjort, vilket inte hade varit ett optimalt resultat för främst Sverige. Men inhopparna Johanna Rytting Kaneryd och Hanna Bennison ville mer. Den förstnämnda låg bakom ledningsmålet när hon tunnlade en schweiziska i straffområdet för att sedan hitta till Fridolina Rolfö som i sin tur spelade till Hanna Bennison. 19-åringen visade ingen pardon när hon skickade in sitt första mästerskapsmål till 2-1 för Sverige och vild glädje uppstod i Sheffield.

Bennisons mål blev matchavgörande och Sverige tog därmed hem sin första seger i EM-slutspelet. Sverige står nu på fyra inspelade poäng i Grupp C. Det gör även Nederländerna som besegrade Portugal med 3-2. Portugal och Schweiz har en poäng vardera.

Nederländerna leder gruppen inför den tredje och sista gruppspelsomgången. Detta då man har gjort fler mål än Sverige totalt. Sveriges nästa match är mot Portugal på söndagen den 17 juli med matchstart 18:00.