Sverige ska spela Algarve Cup tillsammans med fyra andra nationer. Turneringen spelas 16-23 februari. Se landslagets spelschema och trupp till turneringen.

Ett givande inslag varje år för damlandslaget är att resa till Portugal och Algarve Cup. Denna svit bröts förra året på grund av coronapandemin, då den tvingades ställas in. Men 2022 så ska turneringen äntligen bli av igen även om det har blivit lite förändringar.

Ett vanligt år så brukar åtta länder delta i turneringen men detta år till ära så är det fem deltagande nationer. Sverige, Italien, Danmark, Norge och Portugal ska spela turneringen.

Sverige kommer att möta Danmark och Portugal och sedan en tredje match. Beroende på resultat i matcherna så bestäms motståndare efter det. De två bästa nationerna efter två spelade matcher vardera kommer att spela final. Övriga tre nationer kommer att spela om placering i en halvlek var mot varandra.

Spelschemat i Algarve Cup

Svensk tid.

16 februari:

Danmark-Italien
13:00

Portugal-Norge
19:30

18 februari:

Sverige-Danmark
18:05

20 februari:

Italien-Norge
12:00

Sverige-Portugal
18:05

23 februari:

Placeringsmatcherna spelas mellan 11:30 till cirka 14:45. De tre länderna möter varandra i en halvlek var för att få lika mycket matchande.

Finalen (mellan de två bästa lagen) spelas 12:00 på Estadio Municipal de Lagos.