Foto: Bildbyrån

Efter en intensiv vår i Allsvenskan är det nu EM-uppehåll för lagen. Vila väntar för de flesta medan andra deltar i Europamästerskapet. Nedan går vi igenom den allsvenska tabellen och hur våren sett ut i Sveriges bästa liga.

Igår avslutades Allsvenskan inför sommaruppehållet. Malmö FF bortaslog Örebro och IF Elfsborg vann hemma mot IFK Norrköping. De båda matcherna fick starta den nionde omgången av Allsvenskan, som återupptas den 3 juli. Till dess får de allsvenska lagen ha lite semester, åtminstone på matchfronten.

Serieledaren

Malmö FF var inför säsongen, som regerande mästare, favoriter i mångas ögon. Efter nio spelade matcher har MFF ledningen i Allsvenskan med tre poäng ner till Djurgården. Stockholmslaget har dock en match mindre spelad och har möjlighet att gå om Malmö vid vinst mot Örebro i början av juli. MFF är dock serieledare i skrivande stund och har imponerat med sin stabilitet både framåt och bakåt under seriens gång. Endast en förlust har man inkasserat hittills, mot just Djurgården.

Tabelljumbon

BK Häcken sågs även de som en av de stora favoriterna till SM-guldet i år. Men Andreas Alm och hans mannar har verkligen haft svårt att få tåget på rätt spår. Tränaren har nu bekräftat att han lämnar Hisingen för Danmark, något som kanske kan bli en nytändning för Häcken. De gulsvarta förlorade fyra raka matcher i början av Allsvenskan och har sedan dess knipit sex poäng, därav endast en vinst mot Varberg.

Överraskningen

Det finns gott om överraskningar hittills i Allsvenskan. Bland annat Degerfors frejdighet hemma på Stora Valla men även IK Sirius inledning i serien med sin nya tränare Daniel Bäckström. Men den stora överraskningen måste ändå vara Kalmar FF. Med ikonen Henrik Rydström tillbaka på tränarbänken har smålänningarna visat upp ett spel som imponerat på samtliga experter. Kalmar spelar en positiv fotboll med mycket bollinnehav och släpper till få chanser bakåt, samtidigt som poängen har rullat in. Rydström och hans lag parkerar på en femteplats i tabellen och det finns mer att hämta.

Hela den allsvenska tabellen hittar du här.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här