Foto: Bildbyrån

Nu är det inte alls mycket kvar. Allsvenskan är på god väg att summeras och snart får vi se en vinnare av det härliga seriespelet. Detta år har sannerligen varit spännande att uppleva och sagan är snart slut.

Ordet sensationellt beskriver verkligen årets upplaga av Allsvenskan. Vi har både bjudits på allt och lite till. Fina insatser, härliga tifon, fartfyllda derbyn, konflikt mellan supportrar och polis och inte minst en jämn tabell. Glappet mellan lagen har inte varit stort och toppstriden har varit roligare att följa än på många år.

För några veckor sedan gjorde vi en längre analys av slutspurten i Allsvenskan. Och med några få matcher kvar kan vi se att lagen fortsätter att bjuda till.

Nyligen stod Hammarby IF för en fin prestation, när de fick med sig tre poäng i derbyt mot Djurgårdens IF.  De senare har i sin tur inte haft flytet med sig i rivalmatcherna. ”Järnkaminerna” förlorade även för drygt en månad sedan borta mot AIK. Svackan har på den andra sidan däremot varit ett faktum för Solna-laget, som tappat en del poäng under de senaste matcherna. Malmö FF radar upp poäng efter poäng och är nu obesegrade under de sju senaste.

Det är egentligen de ovan nämnda lagen som gör upp om SM-guldet. Tabellen ser ut enligt följande:

Tabell Allsvenskan

Bilden är hämtat från allsvenskan.se

Malmö FF och Djurgården ligger på samma poäng, men de förstnämnda hamnar på förstaplats med bättre målskillnad. Hammarby och AIK befinner sig på tredje- respektive fjärdeplats med lika många poäng. ”Bajen” hamnar före, då de gjort många fler mål.

Lagens spelprogram

Malmö FF
Hammarby (B)
AIK (H)
Örebro (B)

Djurgården
Göteborg (B)
Örebro (H)
Norrköping (B)

Hammarby
Malmö (H)
Östersund (B)
Häcken (H)

AIK
Falkenberg (B)
Malmö (B)
Sundsvall (H)

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här