En av Allsvenskans mest namnkunniga värvningar inför säsongen var AIKs lån av danske landslagsspelaren Viktor Fischer. Spelaren anslöt ifrån belgiska topplaget Royal Antwerp, där han bland annat på grund av skador hade haft svårt att platsa. Nu står det klart att han inte bara lämnar AIK – utan också helt slutar med fotbollen.

Förhoppningen var att Fischer i AIK skulle få en nytändning och nå upp till den höga nivå han höll i FC Köpenhamn, där han 2019 blev vald till danska ligans bäste spelare, och de tidiga åren i Ajax.
Men succén har uteblivit för AIK och Fischer, som inte heller startat de flesta matcherna. Nyligen kom uppgifter om att AIK ville avbryta lånet och de senaste veckorna har spekulationerna varit i full gång. Rykten har sagt att Antwerp inte gått med på att låta Fischer återvända, och att AIK behövde hjälpa till att ordna en ny klubbadress åt spelaren.

Nu kommer alltså beskedet att Viktor Fischer inte bara lämnar AIK – utan också avslutar karriären, blott 29 år gammal. Fischer själv befinner sig på Roskildefestivalen och har inte kommenterat nyheterna, utan istället är det Royal Antwerp som meddelat att yttern bestämt sig för att sluta på grund av en efterhängsen skada.

I AIK-tröjan blev det för Fischer noll mål på åtta matcher i Allsvenskan och två mål i Svenska Cupen. I danska landslagströjan blev det mellan 2012 och 2018 totalt 21 landskamper och 3 mål, samt deltagande i världsmästerskapet i Ryssland 2018.