Foto: Bildbyrån

Under gårdagen dök uppgifter upp om att Djurgårdens Mohamed Buya Turay tvingades kliva av träning efter en smäll. Nu kommer likartade uppgifter från Karlberg, där Enoch Kofi Adu hoppade av under tisdagens pass.

AIK har haft händelserika dagar på sistone. Först meddelade man via klubbens hemsida att man brutit kontraktet med Joel Ekstrand, som avslutar sin karriär. Därefter kom chockartade uppgifter om att stjärnspelaren Adam Bogdan var i Sverige och tränade med klubben. Den ungerska målvakten har ett förflutet i Premier League och inte minst Liverpool, där han gjorde två framträdanden i ligan för klubben.

Det är tydligt att AIK redan håller på att förbereda inför den kommande säsongen och framförhållning verkar vara nyckeln.

Dock var olyckan framme under tisdagen och istället fick man tråkiga besked. AIKs viktige mittfältare Enoch Kofi Adu valde att hoppa av träningen, efter en kollision med en lagkamrat. Detta skedde under en spelövning, lagkamraten ”kom rakt in i honom”, som han bland annat beskriver själv för Aftonbladet.

– Det var en smäll. En kille kom rakt in på knät på mig. Det känns väl okej nu, men jag måste få is på det, säger han till Aftonbladet.

– Jag gick av säkerhets skull. Jag hoppas kunna spela i helgen. Men jag måste få lite is på knät. Försöka få bort smärtan, avslutar han optimistiskt.

Falkenberg står för motståndet i den kommande matchen och spelas på söndag. Och får man tro Adu själv är den matchen inte i någon fara.

Den centrala mittfältaren har noterats för två assist på 24 matcher i AIK-tröjan den här säsongen.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här