Foto: Bildbyrån

Ikväll har den näst sista gruppspelsomgången i Europa League spelats. Några grupper har något lag som dragit iväg medan andra grupper är jämnare. En grupp som kommer ha en väldigt spännande gruppavslutning är grupp F där Napoli, Real Sociedad och AZ Alkmaar slåss om två slutspelsplatser. I nuläget innehas dessa platser av Sociedad och Napoli. Några exempel på lag som är klara för slutspel är Braga, Milan, Villareal,Leicester, Tottenham och Arsenal. Nedan finns summeringar av Londonlagens matcher i kvällens Europa League omgång. 

Tottenham gästade ikväll LASK nere i Österrike där en slutspelsplats stod på spel. Tottenham kom till spel med en relativt ordinarie startelva där Heung Min Son fick starta på topp eftersom Harry Kane var skadad. LASK satte 1-0 efter ett skott utifrån straffområdet några minuter innan halvtid. Tottenham skapade inte mycket men lyckades efter ett fint anfall få med sig en straff i slutsekunderna av den första halvleken. På den satte Bale behärskat 1-1. Heung Min Son gav Spurs ledningen i början av den andra halvleken med ett distinkt avslut. LASK skulle dock komma tillbaka och kvittera. I minut 84 satte det österrikiska laget 2-2 efter en tavla av Joe Hart i Spurs målet. Tottenham fick dock nästan direkt straff igen och Dele Alli la den behärskat mitt i mål. Det var inte matchens sista mål eftersom LASK lyckades kvittera till 3-3 på stopptid. Poängen för Tottenham betyder att dom är vidare till slutspel medan LASK var tvungna att vinna för att hålla liv i sina slutspelsdrömmar.

En annan match som innehöll många mål och ett London lag var mötet mellan Arsenal och Rapid Wien. Trots allt var detta nog inte det mest speciella med mötet lagen emellan. Det var nog istället den publik som nu är tillåten på olika platser i Storbritannien. 2000 fans fick se sitt Arsenal köra över det österrikiska motståndet med 4-1. Målskyttar blev Lacazette, Mari, Nketiah och Smith-Rowe för Arsenal medan Kitagawa målade för Rapid Wien.

Artikeln är skriven av:

Martin FredrikssonMartin Fredriksson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här