Spartak Moskva utesluts ur Europa League efter Uefa och Fifas beslut att stänga av alla ryska landslag och klubblag från internationella tävlingar. Det innebär att Emil Forsbergs RB Leipzig avancerar direkt till kvartsfinal i Europa League.

Under förra veckan så lottades åttondelsfinalerna i Europa League där 16 lag delades upp i åtta olika möten alltså. Lottningen skedde dagen efter det faktum att Ryssland invaderade grannlandet Ukraina och startade oroligheter i hela Europa. Sedan dess så har fotbollsförbunden Uefa och Fifa ifrågasatts från olika håll gällande deras avvaktande inställning mot Ryssland.

Men under måndagen så beslutade Fifa och Uefa i samråd att utesluta Rysslands landslag och klubblag från samtliga tävlingar inom de olika förbundens organ. Det innebär i stort att Rysslands damlandslag utesluts ur sommarens EM-slutspel och att Rysslands herrlandslag inte kommer att spela playoff till VM i mars månad.

Men även ryska klubblag drabbas. Uefa meddelar på sin officiella hemsida för Europa League att Spartak Moskva exkluderas från Europa League-slutspelet. Det ryska klubblaget vann sin grupp i Europa League-gruppspelet och avancerade direkt till åttondelsfinal där man skulle ha ställts mot RB Leipzig. Men efter Uefas beslut att stänga av alla ryska klubblag så tas den platsen bort från Spartak. Uefa meddelar därmed att RB Leipzig är direktkvalificerade för kvartsfinal i Europa League.

Så spelas åttondelsfinalerna i Europa League:

FC Porto – Olympique Lyon

Real Betis – Eintracht Frankfurt

Sevilla – West Ham

Glasgow Rangers – Röda Stjärnan

SC Braga – AS Monaco

Atalanta – Bayer Leverkusen

FC Barcelona – Galatasaray

RB Leipzig – Spartak Moskva (spelas ej)