Djurgården och Malmö FF spelar ute i Europa. Medan Djurgården säkrat avancemang från sin grupp i Europa Conference League så har Malmö FF fortsatt noll poäng i Europa League och kan därmed inte ta sig vidare från gruppen.

Efter tre segrar och en oavgjord match är Djurgården nu vidare från sin Europa Conference League-grupp. Gårdagens imponerande 4-2-seger mot Gent innebär att belgarna inte har någon chans att gå om Stockholmslaget.

Gent hade visserligen mer boll och fler chanser, men Djurgården visade på enastående effektivitet. Efter mål av Kalle Holmberg, Gustav Wikheim och Emmanuel Banda stod det hela 3-0 i halvtid, och bara minuter in i andra halvlek gjorde Wikheim sitt andra för kvällen och säkrade segern, även om Gent lyckades reducera två gånger vilket fastställde slutresultatet 4-2.

Desto tyngre har det gått för Malmö FF i Europa League.

Inför gårdagens bortamatch mot Bundesliga-ledarna Union Berlin hade man förlorat sina tre första gruppspelsmatcher. Man var därmed piskat att ta minst en poäng för att ha en chans på någon form av avancemang (även via den tredjeplats som leder till spel i Conference League).

Så blev dock inte fallet. En överlag inte särskilt underhållande historia såg ut att sluta 0-0 när Malmös inhoppare Emmanuel Lomotey i slutskedet av matchen drog ner en Union-spelare, med straff som resultat. Robin Knoche förvaltade möjligheten på bästa sätt och vann matchen åt Union Berlin. 1-0 och respass för Malmö, som trots en tuff grupp nog känner sig besvikna över att inte ha plockat en enda poäng.