Foto: Bildbyrån

Sebastian Andersson hamnade äntligen i målprotokollet igen under söndagen efter fem mållösa matcher i rad. Svenskens reducering till 2-1 blev bara ett tröstmål för Union Berlin i 4-1 förlusten.

Union Berlin har haft en tuff period efter uppehållet. Man blev mållösa mot Bayern München i premiären av omstarten och likaså i derbyt mot Hertha. I den förra omgången spelade man oavgjort mot Robin Quaisons Mainz.

Det har även gått trögt för lagets skyttekung Sebastian Andersson. Svensken kom till klubben 2018 och var med och förde upp dem till klubbens första säsong i Bundesliga. Huvudstadslaget har blandat och gett lite i sin premiärsäsong i den tyska högstaligan.

Under söndagen besökte man Borussia Mönchengladbach med Oscar Wendt, som fick börja på bänken (inhopp i 90:e minuten). Hemmalaget ligger i toppen av tabellen och har haft en bra säsong bakom sig, vilket visade sig idag när man var överlägsna laget från Berlin.

Efter 1-0 efter dryga kvarten och utökad ledning några minuter före paus, såg matchen ut att vara avgjord. Men Union Berlin startade den andra halvleken på ett bättre sätt än i den första, och redan efter fem minuter nickade Sebastian Andersson in sitt tolfte mål för säsongen, som innebar att hans lag fick lite vittring i matchen.

Men bara nio minuter senare satte fransmannen Marcus Thuram 3-1 för hemmalaget innan hans anfallskompis Alassane Plea satte spiken i kistan till 4-1, som till slut blev slutresultatet.

Union Berlin ligger i och med förlusten på en 14:e plats i tabellen och Borussia Mönchengladbach ligger på en tredje plats.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här