Foto: Bildbyrån

Sebastian Andersson i Union Berlin och Alexander Jeremejeff i Dynamo Dresden befinner sig i varsin division i Tyskland. Och i helgen hittade de båda in i målprotokollet för sina klubbar. Det räckte till seger för den förstnämnde, men endast till oavgjort för den senare.

I landslaget blir det inte lika mycket speltid för Sebastian Andersson. Men i klubblaget är läget däremot annorlunda. Där är anfallaren nämligen given – och det med all rätt. Spelaren gör verkligen fog för minuterna han får och ofta på mål i matcherna som spelas. Union Berlin lämnade söndagens möte med Köln som vinnare efter 2-0, och båda målen gjordes självklart av svensken.

Inför matchen hade Andersson noterats för sex mål på 13 matcher, vilket är ett riktigt fint facit. Men här skulle de fina siffrorna komma att smaksättas ytterligare. Han hamnade som sagt i händelsernas centrum och gav sitt Union Berlin ledningen i den 33:e minuten, genom att utnyttja sin längd och styrka i luftrummet för att nicka in matchens första mål. Matchens andra och sista mål kunde han därefter enkelt rulla in i mål efter att ha kommit fri.

Spelaren fortsätter att utvecklas i klubblaget och kan komma att utgöra en viktig pjäs i ett svenskt landslag i framtiden. 28-åringen hyllas av klubblagstränaren.

– Han var outtröttlig på planen och hade många dueller. Han var viktig för oss för balansen i matchen och kunde fördela bollar, säger Urs Fischer enligt Berliner Morgenpost.

Ny tränare ger nytt hopp?

En annan svensk gjorde också bra ifrån sig i den tyska fotbollen. Alexander Jeremejjef och hans Dynamo Dresden har gått trögt i den tyska andraligan, vilket fick klubben att agera. Det ledde nämligen till att man valde att sparka tränaren och ersätta honom med Heiko Scholz. Och det skulle komma att ge effekt direkt – åtminstone för den svenske anfallaren. Den tidigare Häcken-spelaren hamnade nämligen i målprotokollet tidigt i matchen mot Sandhausen under söndagen, närmare bestämt i den femte minuten. Det skulle tyvärr inte räcka hela vägen. Dresden släppte in ett mål innan halvtidsvilan och slutresultatet blev sedan 1-1. I laget finns även Linus Wahlqvist, som fick se hela denna match från bänken.

Union Berlin (tiondeplats) ställs mot bottenlaget SC Paderborn i den kommande omgången. Matchen spelas den 14 december.

Jeremejeff och hans Dynamo Dresden ligger i skrivande stund på tabellens sista plats och ställs VfL Osnabrück i nästa match, som spelas den 15 december.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här