Anthony Elanga satte 0-1 för Manchester United i onsdagens möte med Brentford. Det betydde att svensken gjorde sitt första mål i Premier League, som satte startskottet för en United-seger.

Anthony Elanga anses vara en av Sveriges största talanger och har gjort ett stort avtryck i U21-landslaget under 2021 i kvalet mot U21-EM i Rumänien och Georgien 2023.

Sedan Ralf Rangnick tog över skutan i Manchester United i december så har han lyft fram svensken i media samt gett honom gott om speltid. I förra veckan så fick Anthony Elanga göra Premier League-debut från start mot Aston Villa i en match som slutade 2-2. Och igår fick vänsteryttern starta ännu en Premier League-match när hans Manchester United gästade London-laget Brentford.

Elanga bildade forwardstrio tillsammans med Mason Greenwood och Cristiano Ronaldo, och satte avtryck i matchen. Efter första halvlek så var matchen mållös. Men drygt tio minuter in i den andra halvleken så skulle svenske Elanga bryta dödläget i matchen. Brassen Fred fick bollen centralt och tittade upp och slog bollen mot en framstörtande Elanga som i sin tur tog ned bollen på ett kyligt sätt i straffområdet och nickade in 0-1 till bortalaget.

Målet gav Manchester United en annan fart in i matchen och sju minuter senare så utökade Mason Greenwood ledningen till 0-2 innan Marcus Rashford satte 0-3 med dryga kvarten kvar att spela. Brentford fick in en reducering innan matchens slut, men kom aldrig närmare. Matchen slutade 1-3 till Manchester United som parkerar på en sjundeplats i Premier League. Både Anthony Elanga och Victor Nilsson Lindelöf spelade 90 minuter i matchen. Pontus Jansson spelade även han 90 minuter för sitt Brentford.

I och med målet och sina insatser i Premier League på sistone, så har Anthony Elanga hyllats av sin tränare Ralf Rangnick men också av medspelare. Framfarten gör också att det börjar surras mer om att Elanga förtjänar en plats i A-landslaget. Och förbundskapten Janne Andersson har följt spelarens insatser.

– Väldigt roligt att se Anthony göra mål och ta för sig på den höga nivån han är på. Han har haft en mycket bra utveckling senaste åren och det ska bli kul att fortsätta följa honom, säger Janne Andersson till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Trupputtagningen till playoff är fortfarande rätt långt fram i tiden och vi vet att mycket kan hända, men Anthony är en spelare som vi följt och fortsätter följa noga.