Foto: BildbyrÄn

Att kampen om SM-guldet Ă€r ett hett Ă€mne Ă€r nog de flesta överens om. Riktas dĂ€remot blickarna mot botten av tabellen inser man ganska snabbt att striden dĂ€r nere Ă€r minst lika intressant. Ett antal lag riskerar att Ă„ka ur – frĂ„gan Ă€r; vilka blir det?

Hela sÀsongen har prÀglats av en enorm jÀmnhet i tabellen. FrÄn första- till sistaplats egentligen. Ett exempel pÄ detta Àr den inte alltför stora poÀngskillnaden mellan tiondeplacerade Helsingborgs IF och AFC Eskilstuna pÄ 16:e plats. Trots en klar positionsskillnad i tabellen, skiljer det sig endast elva poÀng mellan lagen.

Kampen Àr hÄrd och mÄnga riskerar att ramla ur. I botten ser det ut sÄ hÀr:

Tabell botten

Bilden Àr hÀmtad frÄn allsvenskan.se

Formen sviktar hos de flesta och med tre ÄterstÄende omgÄngar behöver respektive lag vÀxla upp.

Sirius har gĂ„tt riktigt knackigt. De hade förlorat tre raka matcher, men lyckades sedan ta en oerhört viktig seger i matchen mot Helsingborgs IF senast. För Kalmar FFs del ser det dĂ€remot Ă€nnu mörkare ut. Laget har endast en vinst pĂ„ de sju senaste matcherna. I Östersund har man lyckats nĂ„ nya, svĂ„rslagna, misslyckanden. De befinner sig i en ekonomisk kris för tillfĂ€llet och har tolv raka matcher utan vinst. Under de fem senaste har de dessutom förlorat mot lag som Falkenbergs FF och Kalmar FF.

Men för GIF Sundsvall har vinden vÀnt. De har spelat upp sig rejÀlt pÄ sistone. Endast en förlust pÄ de fem senaste matcherna och tre raka utan nÄgon torsk.

Falkenberg gÄr fortsatt dÄligt, precis som de gjort under hela sÀsongen och AFC Eskilstuna kan vi i princip skriva av.

Det Ă€r inte helt otĂ€nkbart att ”Giffarna” gĂ„r om Östersund och att de senare fĂ„r kvala för att försöka hĂ„lla sig kvar. AFC och FFF fĂ„r vi troligtvis se i Superettan under det kommande Ă„ret.

Artikeln Àr skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> LÀs mer om mig hÀr