Foto: Unsplash

Det tyska fotbollsförbundet har sedan coronapandemin bröt ut varit väldigt aktiva med att jobba för att säsongen inte ska ställas in. Nu har fotbollen även fått klartecken från Tysklands förbundskansler Angela Merker att starta upp. 

Det var under onsdagen som Angela Merker godkände att fotbollen i Tyskland återigen kan startas upp i slutet av maj. Det är Bundesliga och 2.Bundesliga som har fått klartecken att börja göra sig redo för att återuppta säsongen.

En av anledningarna till att Tyskland kan starta upp sin ligafotboll igen är att alla spelare i Bundesliga och 2.Bundesliga har genomgått masstester för corona och alla spelare, ledare och personer runt klubben har testats.

Förutsättningarna för att Bundesliga ska få starta är att alla matcher spelas inför tomma läktare och att alla säkerhetsaspekter kring hanteringen av coronaviruset följs.

Det är nu upp till klubbarna och komma överrens om när seriespelet ska starta och de två datumen som diskuteras för att sparka igång fotbollen igen är 15 maj eller 22 maj.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här