Foto: Bildbyrån

Manchester City började sin säsong lite sisådär men har ju längre säsongen gått bara blivit bättre och bättre. Den senaste förlusten kom i november borta mot Tottenham. City är där av en av de stora favoriterna till att vinna Champions League och när slutspelsresan började ikväll tog bortalaget en stabil seger med 2-0. Motståndet stod Borussia Mönchengladbach för.

Matchens bästa spelare var portugisen Bernardo Silva. Han låg bakom det mesta och bästa som City skapade. 1-0 kom i mitten av den första halvleken när ytterbacken Joao Cancelo svepte in ett fint inlägg som Bernardo Silva kunde sätta pannan till och se bollen gå i nät. Duon låg även bakom 2-0 målet som kom i minut 65. Cancelo stod återigen för ett fint inlägg som Silva kunde nicka in i mitten av straffområdet där Gabriel Jesus fanns på plats och stötte in bollen. Hemmalaget Gladbach hade svårt att skapa heta målchanser trots en väldigt hög backlinje från Citys sida. I returen i Manchester har Gladbach en tuff uppgift om dom vill fortsätta sin resa i Champions League.

I Bergamo lyckades Real Madrid vinna med 1-0 efter ett sent segermål av vänsterbacken Ferland Mendy. Det blev bara 1-0 trots att Atalanta spelade med 10 man från den 17 minuten.

Artikeln är skriven av:

Martin FredrikssonMartin Fredriksson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här