Foto: Bildbyrån

I dagarna drog ryktet igång. Luca de la Torre uppgavs vara på gång till Djurgården. Och nu bekräftas uppgifterna. Däremot behöver Stockholmsklubben växla upp en aning om man inte vill gå miste om spelaren.
– Vi behöver få besked från Djurgården snart, säger spelarens agent Lance David till FotbollDirekt.

Silly Season är i full rullning, där vissa anländer och andra lämnar. Det är under dessa tider som den allsvenska marknaden är het. Stockholmslagen är därför väldigt aktiva, med intentionen att försöka förstärka trupperna inför den kommande säsongen. De regerande mästarna, Djurgården, uppges vara villiga att värva från de brittiska öarna, närmare bestämt Championship-laget Fulham. Det aktuella namnet är nämligen Luca de la Torre, som mycket väl kan göra flytten från London till Stockholm.

Bosse Andersson, sportchef i Djurgården, är en man som arbetar hårt för sin klubb och skapar därmed de bästa förutsättningarna för föreningen. Uppgifterna om att Dif ska vara ute efter de la Torre bekräftas dessutom av sportchefen själv.

– Det stämmer att vi har kontakt med Luca de la Torre. Vi har fört samtal med honom under en tid. Men ännu utan att vi är överens, sa Andersson under onsdagen till FotbollDirekt.

”Vi har intresse från flera håll”

Precis som Andersson uppger är parterna ännu inte överens. Skulle man mot förmodan dra ut på tiden alltför mycket kan en affär gå i spillror.

– Det stämmer att vi träffade Djurgården i söndags, vi hade ett bra samtal. Men vi har intresse från flera håll, bland annat från en annan Championship-klubb. Vi behöver få besked från Djurgården snart, inom de närmaste 48 timmarna, säger Davids till sajten.

Det gäller för Djurgården att växla upp en aning, om man nu skulle vilja få ner mittfältarens signatur på ett avtal. Spelaren har representerat USA:s landslag vid ett tillfälle, men den här säsongen har han fått sparsamt med speltid i klubblaget. Det återstår att se om vi får se honom i Järnkaminernas tröja den kommande säsongen.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här