Foto: Bildbyrån

Nu är sagan över. Efter många om och men är det nu officiellt att Zlatan Ibrahimovic återvänder till klubben han representerade mellan 2010 och 2012 – AC Milan. Igår offentliggjorde klubben att svensken kommer att representera dem framöver.

Många destinationer fanns på tapeten. Men endast ett fåtal var med i diskussionen på allvar. Stundtals lutade det dessutom åt att skorna skulle läggas på hyllan. Nu kan dock alla dessa diskussioner läggas åt sidan, för Zlatan Ibrahimovic är klar för spel med en klubb han tidigare har representerat – AC Milan. Där spelade han nämligen mellan 2010 och 2012 och gjorde totalt 56 mål på 85 matcher. Nu är han visserligen ett antal år äldre, samtidigt som Milan inte befinner sig bland toppskiktet, men lär ändå göra skillnad.

– Jag återvänder till en klubb som jag respekterar enormt och till en stad jag älskar. Jag kommer att slåss med mina lagkamrater för att ändra riktningen på den här säsongen och jag kommer göra allt för att vi ska nå våra mål, säger Zlatan Ibrahimovic till AC Milans officiella hemsida.

38-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till sommaren. I kontraktet finns dessutom en option på att förlänga kontraktet ett år.

Snart kommer tröjor med svenskens namn att börja säljas. Frågan är dock vilket nummer som kommer att stå nedtill. De stora medierna i Italien, främst Gazzetta dello Sport, uppger att alternativen är ett flertal. Det handlar om nummer 1, 9, 11 och 21. Det första numret, som i princip aldrig bärs av en utespelare, ska ha att göra med spelarens självbild och ankomstdatumet, det vill säga 1 januari. Anfallaren bar nummer 11 under hans tidigare sejour i klubben.

”Han kommer faktiskt att känna ett ännu större ansvar denna gång”

Klubbens tidigare VD, Adriano Galliani, till vardags i Monza menar att denna övergång kommer att vara avgörande.

– Zlatan har en sådan stark moral, karisma och en beslutsamhet som alltid kommer att vara avgörande. Under mina 31 år i Milan har jag aldrig sett en annan spelare hänga upp en lagkamrat på väggen för att han inte jobbade tillräckligt hårt. Jag har förstås sett bråk, men ingen som i ordets bokstavliga mening hängt upp någon annan på väggen. Sådan är Ibra och han kommer att göra det igen om han ser en spelare som inte gör sitt bästa på träningen. Han kommer faktiskt att känna ett ännu större ansvar denna gång: Zlatan kommer med frisk luft, säger Galliani till Gazzetta dello Sport.

– Tekniskt sett kan han göra skillnad. Han har en enorm fysik, och om 15 dagar kommer han att vara i bästa slag. Det kommer att vara avgörande både på och vid sidan av planen.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här