Toppmötet mellan Chelsea och Tottenham bjöd på mer kamp än skönspel och de riktigt heta målchanserna lös med sin frånvaro. Matchen slutade 0-0 vilket gör att Tottenham går upp i serieledning på bättre målskillnad än konkurrenten Liverpool.

Både hemmalaget Chelsea och gästerna Tottenham kom till mötet på Stamford Bridge med riktigt fin form och placeringar i toppen av Premier League. Tottenham tog senast en fin vinst hemma mot Manchester City där man med en disciplinerad defensiv och farliga kontringar lyckades vinna med 2-0.

I kvällens toppmöte försökte Tottenham bygga vidare på samma spelidé som i förra helgens seger men Chelsea gick inte i samma fälla som City vilket gjorde att matchen blev en tillknäppt historia med få målchanser. I den första halvleken var bortalaget Tottenham närmast ett ledningsmål. Närmast kom Steven Bergwijn och Serge Aurier. Steven Bergwijn sköt tätt över efter en snabb kontring i början av halvleken medan Serge Aurier testade Chelseas målvakt Edouard Mendy med ett hårt skott några minuter senare. Chelsea hade dock en boll i nät genom Timo Werner men han var för Chelseas del tyvärr offside.

Den andra halvleken innehöll inte heller särskilt många målchanser utan båda lagen kändes mer rädda att förlora matchen än för att gå för vinsten. Det laget som försökte mest var Chelsea som förde stora delar av matchen men hade förtvivlat svårt att skapa några riktigt heta målchanser. Matchen slutade 0-0 vilket gör att Tottenham går upp i ligaledning på 21 poäng men med bättre målskillnad än Liverpool. Chelsea klättrar upp en placering till en tredjeplats med 19 poäng och skuggar toppduon. Härnäst för Tottenham väntar det Londonderby mot Arsenal medan Chelsea ska ta sig an Leeds.