Foto: Bildbyrån

Sevilla avgjorde sent mot Wolverhampton i Europa Leagues sista kvartsfinal. Nu ställs spanjorerna mot tuffast möjliga motstånd när Manchester United väntar i Köln på söndag.

I måndags blev två av semifinallagen klara till Europa League. Manchester United slog FC Köpenhamn efter en rasslande tillställning efter Bruno Fernandes 1-0 mål på straff i förlängningen, som blev matchavgörande.

Parallellt spelade Inter mot Bayer Leverkusen, där italienarna fick med sig en 2-1 vinst och kunde även de avancera till semifinalerna i helgen.

Men det återstod två matcher att spela, på förhand visste man redan att Inter och United skulle placeras i varsin semifinal och att vinnaren i matchen mellan Wolverhampton och Sevilla skulle få möta Manchester United medan Shakhtar Donetsk eller Basel skulle få ta sig an Inter.

I kvartsfinalen mellan Sevilla och Wolverhampton var det spanjorerna som drog det längsta strået. Men det skulle sitta långt inne. Inte förrän i den 88:e matchminuten kunde avgörandet och matchens enda mål komma. Och det var ett helargentinskt samarbete när Ever Banega slog inlägget och Lucas Ocampos satte dit 1-0 med pannan.

Dessförinnan hade Wolves haft chansen att ta ledningen redan i matchminut 13 när man tilldelades en straff som lagets mexikanske målkung Raul Jimenez inte kunde förvalta.

I den andra kvartsfinalen för kvällen vann Shakhtar Donetsk enkelt mot Basel med 4-1 och kunde därmed avancera till semifinal mot Inter.

De återstående matcherna sänds på Dplay. Finalen i Europa League spelas 21 augusti i Köln.

Semifinalerna i Europa League 2020

16 augusti: Sevilla – Manchester United 21:00 (Köln Stadion)

17 augusti: Inter – Shakhtar Donetsk 21:00 (Düsseldorf Arena)

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här