Foto: Bildbyrån

AIK hade en tuff uppgift framför sig när man reste till Celtic Park för att ta sig an skotska Celtic. Samtidigt gjorde Malmö FF sig redo att ta emot israeliska Bnei Yehuda på hemmaplan – en något enklare uppgift. Och precis som väntat är det fördel Celtic inför returen på Friends Arena, medan Malmö FF har allt i egna händer.

Skotska Premiership har precis startat men Celtic har redan hunnit med tolv mål på två matcher och leder ligan. Mot AIK fortsatte den fina formen och solnalaget besegrades med 2-0. 1-0 kom i den 48:e minuten på ett skott från James Forrest som Oskar Linnér i AIK-målet var på, men inte lyckades styra bort. Spiken i kistan kom sen dryga 25 minuter senare när Odsonne Edouard läckert skruvade in en frispark. Det är nu fördel Celtic inför returmötet på Friends Arena nästa vecka.

För det andra svenska laget i kvalet till Europa League gick det desto bättre. Malmö FF sågade komfortabelt av israeliska Bnei Yehuda med 3-0 efter mål från Markus Rosenberg, Ramus Bengtsson och Oscar Lewicki. Även här spelas returen i nästa vecka, där Malmö FF nu har ett drömläge att ta sig vidare.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här