Foto: Bildbyrån

Emil Forsbergs namn är minsann på tapeten i tyska Bundesliga. I dagarna rankades de tio snyggaste framspelningarna under detta årtionde. Den svenske mittfältarens assist i matchen mot Mainz säsongen 2016/2017 hamnade på en åtråvärd förstaplats.

Emil Forsberg har haft en riktigt fin säsong i RB Leipzig den här säsongen. Ifjol hade han möjligen inte samma lycka, då säsongen till största del kantades av skador. Men nu börjar pusselbitarna falla på plats och briljansen är ett faktum. Däremot har han presterat på en väldigt hög nivå – möjligen ännu högre – tidigare. Och det var säsongen 2016/2017. Då var han Leipzigs, som nykomlingar, kanske mest framstående spelare, när han mäktade med att göra åtta mål och spela fram till hela 22 (!).

Bundesliga valde i dagarna att avsluta 2019 med att göra en lista över de tio snyggaste framspelningarna under årtiondet. Däribland kunde vi finna en signerad Emil Forsberg. Och det var inte på vilken plats som helst, utan svenskens framspelning hamnade på förstaplats.

Det handlar självklart om konstnumret mot Mainz, där han vältajmat bedömde en lång boll vid sidan av straffområdet och klackpassade den till Marcel Sabitzer, som vackert kunde nicka in bollen i nät.

”Foppa” har som sagt gjort en riktigt fin säsong hittills och det återstår att se om han kan återupprepa en liknande bedrift det kommande året.

Se framspelningen (04.20) här.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här