Foto: Bildbyrån

De svenska fotbollsfansen med blicken mot England har fått sig ett glädjebesked. Viaplay kommer att sända samtliga 380 matcher från kommande säsongs Premier League.

Sedan ett par år tillbaka har det gått att välja mellan ett par direktsända matcher från Premier League i Viaplays regi i Sverige, medan även andra matcher spelats samtidigt.

Men nu kommer beskedet att det till nästa säsong kommer att kunna gå att välja och vraka mellan högintressanta matcher i den engelska högstaligan. NENT Group meddelar nu att man kommer att direktsända samtliga 380 matcher från nästa säsongs Premier League. Detta efter att ha kommit överens om ett avtal med ligan, det meddelar NENT Group i ett pressmeddelande.

Kim Mikkelsen är nordisk sportchef för NENT Group och är mycket nöjd över det slutna avtalet med världens mest populära liga.

– Att få tillgång till samtliga 380 Premier League-matcher i direktsändning är en dröm som blir verklighet för alla fans av engelsk fotboll, säger han.

NENT Group äger rättigheterna till Premier League ända fram till 2028. I den svenska studion kommer profiler som Erik Niva, Martin Åslund, Bojan Djordjic och Jonas Olsson att sitta.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här