Foto: Bildbyrån

Den gode Zlatan Ibrahimovic har visat att gammal är äldst i Major League Soccer. I den sista omgången av grundserien slog han till ännu än gång. Målet visade sig dock komma förgäves, då Los Angeles Galaxy i slutändan förlorade matchen och Zlatan blev utan en skytteligatitel.

Han har gjort lite som han velat i amerikanska MLS. Att folk tvivlar på hans kapacitet har han vant sig vid. Men att det fungerar som tändvätska för honom har tveklöst blivit en sanning.

Anfallaren och hans Los Angeles Galaxy ställdes mot Houston Dynamo under söndagskvällen. Matchen betydde egentligen inte avsevärt mycket, med tanke på att Zlatan och hans medspelare på förhand var klara för slutspel.

Dock har fotbollsvärlden förstått att Zlatan inte växlar ner på grund av en sådan sak. Det dröjde inte länge innan han slog till. I matchens nionde minut fick han bollen precis utanför den vänstra delen av straffområdet och valde att, med insidan av högerfoten, skruva in bollen i det bortre hörnet.

Målet räckte tyvärr inte. Hemmalaget tog tag i taktpinnen därefter och lyckades få med sig en seger med 4-2.

38-åringens mål blev hans 30:e i ordningen, en siffra som ur svensk synpunkt svider, med tanke på att den endast innebar en andraplats i skytteligan. På förstaplats hittas Carlos Vela på 34 mål denna säsong. Vela och hans Los Angeles FC vann den västra konferensen.

Fler svenskar tog sig vidare

Ytterligare två svenskar tog sig vidare till slutspelet med sina lag. Gustav Svensson (Seattle Sounders) och Anton Tinnerholm (New York City FC) gör Ibrahimovic sällskap i slaget om pokalen. Tinnerholm och hans New York City FC hamnade på förstaplats i den östra konferensen, vilket innebär att de får stå över första slutspelsomgången tillsammans med Los Angeles FC.

Magnus Eriksson (San Jose Earthquakes) hamnade åtta i den västra konferensen, Axel Sjöberg (Colorado Rapids) slutade nia och Adam Lundqvist (Houston Dynamo) tia. Robin Jansson, som fick sig en riktigt otrevlig smäll i gårdagens match mot Chicago Fire, hamnade nästsist med sitt Orlando City i den östra konferensen. Robin Jansson ska ha varit okej efter matchen, men kommer att få nacken undersökt.

Slutspelet

Östra Konferensen

Toronto FC – DC United
Philadelphia Union – New York Red Bulls
Atlanta United – New England Revolution

Västra Konferensen

Minnesota – Los Angeles Galaxy
Seattle Sounders – Dallas
Real Salt Lake – Portland Timbers

Matcherna spelas lördagen den 19/10, klockan 22:00.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här