Foto: Bildbyrån

Den långe svensken fortsätter att lämna kryptiska kommentarer om sin framtid. På söndag spelar LA Galaxy mot Minnesota i MLS-slutspelet. En match som kan komma att innebära uttåg för laget – och en avslutad karriär för Zlatan Ibrahimovic.

Han har hunnit bli välmeriterad under sin tid som fotbollsproffs. Med ett flertal klubbar på listan runt om i Europa, bar det senare av mot USA och MLS. Och där har succén fortsatt för den tidigare landslagskaptenen.

Men nu kan sagan däremot vara över.

Enligt rapporter från LA Sports Access ska Zlatan ha uttalat sig om framtiden. Han fick i dagarna frågan om söndagens drabbning kan vara hans sista, men svaret var inte det lättaste att sortera.

– Det kan bli så, sade Zlatan Ibrahimovic enligt LA Sports Access.

– Jag har kontrakt till den 31 december. Fram tills dess har jag inga andra tankar. Jag respekterar mitt kontrakt. Om jag lämnar så har ni mindre att skriva om. Om jag stannar så kommer ni fortfarande ha något att skriva om, fortsatte han.

Zlatan ses som en av Sveriges absolut största spelare genom tiderna och i LA Galaxy kommer han minst sagt bli saknad den dagen han lämnar. Dock betonar anfallaren att det inte är läge att diskutera saken fullt ut i dagsläget och att fokus istället bör ligga på slutspelsmatchen.

– Många saker, men nu fokuserar vi på slutspelet. Det är inte rätt tillfälle att diskutera det här nu av respekt mot mina lagkamrater och mitt lag.

38-åringen uttalade sig nyligen om att en flytt tillbaka till Europa inte alls är omöjlig och att han sannerligen hade gjort ett bra jobb än idag. Det återstår att se om karriären fortsätter – och var nästa steg i sådana fall skulle bli.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här