Foto: Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovic har bjudit på en fantastisk säsong i amerikanska MLS. Efter många om och men står det nu klart att han kommer att lämna klubben. Beskedet lämnade både han och klubben under torsdagen.

LA Galaxy har haft en stark pelare att luta sig mot under en längre tid. Zlatan Ibrahimovic har stundtals burit laget på sina egna axlar och skjutit hem poäng på löpande band. Nu, en handfull mål och assist senare, har Zlatan Ibrahimovic lämnat ett besked om att resan nu går vidare.

”Jag kom, jag såg, jag segrade. Tack till LA Galaxy för att ni fick mig att känna mig levande igen. Till Galaxys fans – ni ville ha Zlatan, jag gav er Zlatan. Varsågoda. Resan fortsätter… Ni kan nu gå tillbaka till att kolla på baseboll”, skriver Zlatan på twitter.

Flera möjliga klubbar – men Milan verkar hetast

Nu uppges ett flertal klubbar vara på jakt efter 38-åringens signatur, i synnerhet i Italien. Rapporterna kopplar ihop svensken med Bologna, Napoli, Milan och Roma. Det kan vara så att MLS-ledaren, Don Garber, för några dagar sedan röjde hemligheten kring Zlatans framtid.

– Zlatan är 38 år och nu rekryteras han av Milan som är en av världens största klubbar. Han har satt flera målrekord de senaste åren och han är en spännande kille både på och utanför planen. Jag skulle älska att se honom i ligan igen. Men det är upp till Galaxy. Jag har njutit av alla Zlatan-stunder hittills, sa Garber i en intervju med ESPN.

Nu skriver dessutom Gazzetta dello Sport att AC Milan offrar tre spelare för att göra plats för den store målskytten. Det handlar om spelarna Franck Kessie, Fabio Borini och Ricardo Rodriguez. Zlatan hade inneburit en stor lönepost och tanken är att bli av med dessa tre för att frigöra utrymme.

Enligt uppgifter kan även ett antal andra klubbar runtom i världen vara ute efter att rekrytera Zlatan. Det handlar om Flamengo (Brasilien) och Boca Juniors (Argentina). I dessa klubbar har vi sett ett flertal spelare ”varva ner” i slutet av sina karriärer.

Det är inte helt omöjligt att Zlatan lägger skorna på hyllan heller.

Var tror du att Ibrahimovic spelar nästa år?

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här