VM för klubblag ska avgöras, Italienska cupen ska få sig vinnare, krydda detta med stormatcher i andra ligor och vi har en trevlig helg dagarna innan jul att se fram mot.

Liverpool – Flamengo

Finalen i VM för klubblag ska spelas under Lördag och det är Brasilianska Flamengo som ska försöka sätta stopp på Liverpools frammarsch mot ännu en titel.

Liverpool vann sin semifinal mot Mexikanska Monterrey med 2-1 samtidigt som Flamengo tog en 3-1 seger mot Saudiarabiska Al-Hilal.

Finalen kommer att spelas i Doha, Qatar.

Flamengo som är Brasiliens och en av världens populäraste klubbar med över 30 miljoner medlemmar vann 2019 sin första ligatitel sedan 2008 bara det firades stort på Rio:s gator. Men när sedan laget även tog hem sin första Copa Libertadores titel sedan 1981 exploderade staden fullständigt. Den portugisiska tränaren Jorge Jesus som tränat bland annat Benfica och Sporting  har fått en helgonstatus bland supportrarna. Detta efter att ha varit ifrågasatt redan innan han ens anlände till klubben av experter, supportrar och brasiliansk media.

I matchen mot Liverpool så kommer Flamengo få bekänna färg ordentligt, Liverpool är i en brutal form och vinner allt som kommer lagets väg. Jag tror att det kommer vara klasskillnad mellan lagen där Liverpools offensiv som är i absoluta världsklass kommer vara avgörandet för att Liverpool ska inkassera ytterligare en titel.

Därför kommer jag att spela att Liverpool vinner matchen till oddset 1.55 hos William Hill.

Matchen spelas Lördag, 21/12 klockan 18.30

Oddset HOS WILLIAM HILL – 1.55

Juventus – Lazio

Italienska supercupen ska avgöras, en turnering som har blivit hårt ifrågasatt av supportrar runt om i landet då förbundet valt att förlägga finalen utomlands. Årets final kommer att spelas i Saudiarabiska Riyadh.

Detta är en match mellan ett Lazio som varit höstens mest imponerade lag i Serie A, laget har stundtals spelat bländande fotboll och är även det enda laget som har lyckats besegra Juventus i Serie A. Detta var så sent som för två veckor sedan då Lazio vann hemma på Olimpico med 3-1.

Finalen kommer bli en riktig rysare tror jag där Juventus går in som favoriter, laget är vana vid titelmatcher och spetsspelarna med Ronaldo i fronten älskar matcher likt denna.

Men jag tror att Lazio kommer ta hem detta. Så som Lazio har spelat under hösten har imponerat och Ciro Immobile har gjort lite vad han vill med bollen under matcherna.

Så jag kommer att gå mot oddsen och favoritskapet i denna matchen. Juventus som favoriter står i 2.05 hos ComeOn. Men jag kommer alltså satsa mina pengar på en Lazio seger till 3.80 även de oddset hittade jag hos ComeOn.

Matchen spelas Söndag, 22/12 klockan 17.45

ODDSET hos ComeOn – 3.80

Tottenham – Chelsea

Londonderby och Mourinho ska återigen på kort tid besöka en av sina gamla klubbar som tränare för Tottenham.

Tottenham och Chelsea är alltid heta matcher och nu följs lagen åt i tabellen. Chelsea ligger på en fjärde plats, med Tottenham jagandes efter 3 poäng bakom på en femte plats.

Tottenham har en formkurva som pekar uppåt i ligan medans Chelsea har är inne i en lite sämre trend resultatmässigt.

Viktiga spelare i Tottenham är också inne i en fin form där Kane och Son varit riktigt bra senaste matcherna.

Sett till förutsättningarna inför är oddsen jämna med en liten fördel till Tottenham.

Jag tror att hemmaplansfördelen och dagsformen kommer vara avgörande och därför väljer jag att spela att Tottenham vinner matchen till oddset 2.37. Ett odds jag hittade på No Account Bet. 

Matchen spelas Lördag, 2/11 klockan 18.30

ODDSET hos No Account Bet – 2.37

Fenerbache – Besiktas

Derby i Istanbul och staden kommer att koka på söndag. Dessa matcher är alltid speciella med mycket känslor och inte sällan rinner det över någon spelare och det blir rött kort.

Lagen ligger nära varandra i tabellen där det endast skiljer 2 poäng mellan 3:e placerade Besiktas och 5:e placerade Fenerbache. Men tidigare resultat den här säsongen kommer vara som bortblåsta när domaren sätter pipan i munnen.

Dessa matcher är något helt annat och här spelar det ingen roll hur lagen presterat tidigare under säsongen.

Något som även är vanligt förekommande i den här matchen är att det delas ut kort till höger och vänster från domaren och att det blir ett rött kort när lagen möts är inget ovanligt.

Så därför kommer jag spela på att det blir över 6.5 kort i den här matchen till oddset 1.80 hos Betsson. 

Matchen spelas Söndag, 22/12 klockan 17.00

Oddset hos Betsson – 1.80

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på fotbollsresultat.com är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här