Flera spännande och intressanta matcher ska spelas under helgen, vi har plockat ut tre matcher på lördag och tre till på söndag som kan vara värt att hålla ett extra öga på. 

Lördag

Genoa – Sampdoria

Derby della Lanterna, slaget om Genoa ska spelas. Kvällsmatch en lördag i Serie A det brukar alltid vara något magiskt över dessa matcher.

Nu bjuds det upp till ett Genoaderby när stadens två rivaler ska göra upp. Det är även två lag som inte alls fått spelet att stämma den här säsongen och vi hittar båda lagen långt ner i tabellen. Genoa ligger på nedflyttningsplats med 11 poäng, platsen ovanför innehavs av Sampdoria som skrapat ihop 12 poäng.

Så den här matchen blir om nu ännu viktigare än om detta ens är möjligt, nu står inte bara titeln att vara stadens konungar i potten utan nu är det även otroligt viktiga poäng tabellmässigt som står på spel.

Båda lagen har haft otroligt svårt med målskyttet och Sampdoria har endast lyckas göra 12 mål på 15 matcher, genom är förvisso inte mycket bättre med sina 17 mål.

Men bakåt så har det stundtals fungerat helt okej för lagen och det är sällan något av lagen förlorar sina matcher med stora siffror.

Jag kommer därför att spela under 2.5 mål i den här matchen till oddset 1.75. Det är två lag som inte alls har ett fungerade spel, en match där inget av lagen kommer riskera något då så mycket står på spel. Historiskt sett är även matcherna mellan lagen tajta och målsnåla. Under 2000-talet har lagen mötts totalt 30 gånger i Serie A, av dessa har 10 slutat med 3 mål eller fler.

Matchen spelas Lördag, 14/13 klockan 20.45

ODDSET HOS WILLIAM HILL – 1.75

Real Sociedad – Barcelona

Real Sociedad har under hösten spelat fin fotboll och ställt till de för många lag i ligan vilket har lett till att klubben placerar sig på en fjärde plats. Nu ska Sociedad och Alexander Isak ställas mot Barcelona, ett Barcelona som börjat få igång sitt spel ordentligt och toppar tabellen.

Barcelona som i början av säsongen inte alls gick att känna igen har nu börjat visa upp vad Barcelona är kända för och har nu 7 raka segrar i protokollet.

Sociedad har varit lite tvärtom om än inte riktigt så drastiskt, laget imponerade stort i början av säsongen men har de senaste 10 matcherna ”bara” vunnit 4 matcher.

Denna matchen kommer bli en riktig tuff nöt att knäcka för Alexander Isak och hans lag. Barcelona är ett riktigt bra lag och har världsspelare på varje position.

Jag tror att Barcelona kommer vara numret för stora för Sociedad i den här matchen och vinner matchen, oddset på en Barcelona seger är 1.66 hos ComeOn.

Matchen spelas Lördag, 14/12 klockan 16.00

ODDSET hos ComeOn – 1.66

Benfica – Famalicao

Ettan mot trean i den Portugisiska ligan. Famalicao som är nykomlingar inför den här säsongen har varit ligans stora överraskning och parkerar i nuläget på en 3:e plats i tabellen efter Benfica och Porto.

Benfica vars Europaspel hade mer att önska, där laget ändå tillslut lyckades ta sig vidare till Europa League via tredjeplatsen i sin Champions League grupp har i ligan gått otroligt starkt. 12 segrar och 1 förlust har det blivit på 13 matcher vilket gör att laget toppar tabellen med 4 poäng ner till Porto.

Benfica har framförallt den senaste tiden imponerat stort på hemmaplan, idel segrar och 15-1 i målskillnad har det blivit för Benfica i ligan och Europaspelet senaste 5 hemmamatcherna.

Så även om Famalicao har varit ett skrällag som spelat offensiv och rolig fotboll så ska Benfica både vara 1 och 2 nummer för stora för bortalaget.

Därför kommer jag att spela Benfica -1 i matchen, de vill säga att Benfica ska vinna med minst två mål till oddset 1.51 hos No Account Bet.

Matchen spelas Lördag, 14/12 klockan 19.00

ODDSET hos No Account Bet – 1.51

Söndag

Arsenal – Manchester City

Ett riktigt stormöte väntar på Emirates mellan ett Arsenal som är i fritt fall i ligan och ett Manchester City som inte alls fått till de så bra som laget önskat.

Arsenal som numera tränas av Fredrik Ljungberg har haft de riktigt kämpigt i ligan och segern i senaste matchen mot West Ham var lagets första seger i ligan på 9 omgångar.

Även City har tappat många poäng för att vara just Manchester City och laget har halkat efter topplacerade Liverpool rejält.

Men är det något som City kan så är det att göra mål, de blir alltid mål när Manchester City spelar och med tanke på hur Arsenals försvarsspel har sett ut så finns det stor chans att det kommer bli målkalas på Emirates.

Därför väljer jag att spela att det blir över 3.5 mål i matchen till oddset 1.88 hos 888sport.

Matchen spelas Söndag, 15/12 klockan 17.30

ODDSET hos 888sport – 1.88

AZ Alkmaar – Ajax

Toppmöte i nederländska ligan, Ajax som ligger på förstaplats ska åka till Aklmaar och möta AZ Alkmaar som ligger på en andraplats i tabellen.

AZ har visat upp ett riktigt bra spel den här säsongen och är i dagsläget det enda laget som orkat hänga med Ajax i tabelltoppen, så vi kan förvänta oss en tuff och jämn match.

Ajax har spelat sprudlande anfallsfotboll oavsett om laget spelar på hemmaplan eller bortaplan, 3.25 mål per match snittar Ajax på bortaplan.

22 mål har det blivit för Ajax de senaste 5 matcherna, och även om Alkaamar kommer bli en tuff match så är min känsla att Ajax och deras målproduktion inte kommer stanna i den här matchen.

Så jag väljer att spela att Ajax gör över 1.5 mål i matchen till oddset 1.66 hos William Hill

Matchen spelas Söndag, 15/12 klockan 16.45

ODDSET HOS WILLIAM HILL – 1.66

Fiorentina – Inter

Inter som toppar serie A ska ta sig till florens för bortamötet mot Fiorentina. Hemmalaget har blandat och gett under säsongen och den senaste tiden har formkurvan pekat nedåt.

Inter hade dock en tung Champions League kväll där laget fick slita hårt mot Barcelona och är troligtvis något slitna. Fiorentina har en bra offensiv även fast man inte fått ut mycket av den. Mot de bättre lagen i serie A har man dock en förmåga att höja sig ett snäpp & mot ett slitet Inter bör man trycka ditt minst en boll.

Men överlag så ska Inter vara det bättre laget och vinna den här matchen så därför väljer jag att spela Båda lagen gör mål + att Inter vinner matchen, oddset på för BLGM + Inter vinner ger 3.70 hos ComeOn. 

Matchen spelas Söndag, 15/12 klockan 20.45

ODDSET hos ComeOn – 3.70

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på fotbollsresultat.com är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här