• Manchester United – Manchester City
  Speltips: 2
  Odds: 1.75
  Tid: 12/12 18:30
  TV: Viaplay

 • Real Madrid – Atlético Madrid
  Speltips: Under 2.5 mål
  Odds: 1.75
  Tid: 12/12 21:00
  TV: C More

Totalt Odds: 3.06

Spelstopp: 18:30 12/12

SPELA HÄR!

Det har spelats europaspel under veckan som varit, men nu är lagen tillbaka i sina respektive ligaspel och vilka matcher vi bjuds på under lördag. Två stycken stormatchen och tillika derbyn. Ett i Premier League och ett i La Liga, det är bara bänka sig för framför tvn för på lördag kommer det bjudas på fotbollsgodis under hela dagen!

Manchester United – Manchester City

Ett klassiskt manchesterderby står på menyn. Det är två lag som kommer in till den här matchen med olika förutsättningar enligt mig. Båda två spelade Champions League i veckan, men där City kunde vila spelare och rotera så matchade United sitt bästa lag. Nu föll ändå United efter en svag insats mot Leipzig och får därmed lämna CL.

Så nu när båda lagen som matchats hårt på senaste tiden ska ställas mot varandra ger jag klar fördel till bortalaget. De har hela truppen tillgängliga och flera av stjärnspelarna som vilade senast och lär vara rejält spelsugna. United å andra sidan saknar Martial och Cavani och Phil Jones är frågetecken inför matchen och frågan är hur bra slag spelarna i United kommer vara i. För det lär bli åka av från Citys sida och då tror jag inte United kommer orka hålla emot i 90 minuter.

Real Madrid – Atlético Madrid

Direkt efter mancheserderbyt så bjuds vi på madridderbyt mellan Real Madrid och Atlético Madrid, en fullspäckad lördag med andra ord. Men jämfört med matchen i manchester så tycker jag här att det är två riktigt jämnbördiga lag som möts. Real Madrid blandar och ger verkligen den här säsongen samtidigt som Atlético Madrid går som tåget i ligan.

Något som är otroligt imponerade med Atlético Madrid är deras defensiv, redan förra säsongen var den ruskigt stabil men i år är den på en helt annan nivå. Endast 2(!) mål har laget släppt in på 10 matcher i La Liga.

I ett derby så handlar mycket om kamp och när Atlético Madrid har en såpass solid defensiv samtidigt som offensiven inte riktigt klaffat till 100%, ingen av lagets fem senaste matcher har det blivit mer än 2 mål i ligan och signifikativt för Atlético har blivit att man vinner sina matcher med 1-0.

Jag tror på en målsnål jämn historia mellan två bra lag, enligt oddsen så är Real Madrid knappa favoriter men jag skulle vilja säga att Atlético är knappa favoriter i den här matchen men spelet under 2.5 mål känns mer intressant och det är där jag väljer att placera mina pengar!

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här