• Tottenham – Chelsea
  Speltips: BLGM
  Odds: 1.63
  Tid: 29/11 17:30
  TV: Viaplay

 • IK Sirius – Elfsborg
  Speltips: 2
  Odds: 2.10
  Tid: 29/11 17:30
  TV: Dplay

Totalt Odds: 3.42

Spelstopp: 17:30 29/11

SPELA HÄR!

Den svenska fotbollen går in i sin avslutning och nu ska det avgöras vilka lag som tar de åtråvärda europaplatserna bakom redan klara Malmö FF. Ute i Europa rullar fotbollen vidare och vi bjuds bland annat på ett riktigt toppmöte i Premier League.

Chelsea – Tottenham

Två ruskigt formstarka lag som ställs mot varandra i detta toppmöte i Premier League. Bortalaget Tottenham har fortfarande inte förlorat en ligamatch sedan premiären och man leder även tabellen. De vann även stabilt mot en annan toppkonkurrent Manchester City förra helgen med 2-0.

Men även hemmalaget Chelsea har visat upp en god form med fem raka segrar vilket gör att laget placerar sig på en tredjeplats i tabellen, två poäng bakom Tottenham.

Båda lagen har varit målglada i inledningen av säsongen och snittar över 2 mål per match. Detta tror jag kommer bli en jämn och hård match mellan två riktigt bra lag. Men de senaste mötena mellan lagen brukar bli målrika där båda lagen ofta hittar nät. Sex av de tio senaste har slutat med att båda lagen har gjort minst 1 mål i matchen. Något som jag även tror kommer ske i denna match.

IK Sirius – Elfsborg

Om Elfsborg vinner matchen mot Sirius så är man garanterad en andraplats i tabellen och ett europaspel nästa år. Elfsborg kan förvisso även vid förlust mot Sirius ta sig till Europa nästa år då man har ett försprång på fyra poäng ner till Djurgården och Häcken med två omgångar kvar. Men nu när man möter ett Sirius som inte har något att spela för så tror jag Elfsborg kommer gå all in för att säkra europaspelet redan nu.

Sirius har annars varit en av säsongens positiva inslag med anfallsglad fotboll. Men denna typen av fotboll har även straffat sig bakåt då man är det laget efter Kalmar och Falkenberg som släppt in mest mål i serien.

Sirius har även en svajigare form än Elfsborg, endast 1 seger på de senaste sju matcherna och totalt fem inspelade poäng har det blivit.

Elfsborg å andra sidan går som tåget och har endast 1 förlust på de senaste tretton matcherna.

Här tror jag helt enkelt att moroten att Elfsborg kan säkra europaspel kontra Sirius som bara har hedern att spela för kommer fälla avgörandet för en bortaseger till di gule.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här