Foto: Bildbyrån

Igår blev det klart att en av Premier Leagues bästa spelare någonsin lämnar Manchester City. Anfallaren Sergio Kun Aguero har spelat i klubben i över tio säsonger och lämnar i sommar när hans kontrakt går ut. Sergio Aguero har under tiden i City bjudit på massvis av mål och vunnit massor av titlar.

I titelskåpet finns bland annat fyra Premier League-titlar, fem vinster i Ligacupen och en FA-cup. En titel som både Aguero och City kämpat för att att vinna under hans tid i klubben är Champions League bucklan. Nu har anfallaren en chans kvar att lyckas innan han lämnar klubben. Han lämnar också som klubbens främste målskytt. Aguero har gjort 257 baljor på 384 matcher. Ett av hans mest berömda mål är när han avgjorde ligan med säsongens sista skott säsongen 11/12.

Aguero kommer få äran att avbildas som staty utanför Citys hemmaarena tillsammans med två av hans gamla lagkamrater David Silva och Vincent Kompany. Var anfallaren tar vägen i sommar är i nuläget oklart men han har bland annat ryktats till Barcelona för att göra sin landsman Lionel Messi sällskap.

Artikeln är skriven av:

Martin FredrikssonMartin Fredriksson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här