Sveriges förberedelser inför Nations League-playoff mot Bosnien-Hercegovina är i full gång. Vinst är avgörande för att stanna kvar i toppdivisionen, och nu har skadelarm gått på Lina Hurtig. 

Sverige ställs i februari mot Bosnien-Hercegovina i en kvalmatch om att stanna kvar i A-divisionen i Nations League. Landslagsyttern Lina Hurtig, som spelade en avgörande roll i Sveriges avancemang till VM-semifinal förra året, kämpar med en ryggskada som har hållit henne borta från spel sedan mötet med Schweiz i december. Trots sin betydelse för både det svenska landslaget och sin klubb, Arsenal, finns det för tillfället ingen tydlig återhämtningsplan för Hurtig.

Johan Eidevall, den svenske tränaren i Arsenal, uttryckte sin frustration över situationen under en nyligen hållen presskonferens. ”Det är alltid utmanande för spelare att hantera skador, särskilt när de är återkommande,” kommenterade han. ”Vi saknar en prognos för Lina, vilket naturligtvis är frustrerande. Vi måste vänta och se när mer information finns tillgänglig.”

För det svenska damlandslaget står mycket på spel. De kommande matcherna är avgörande för att säkra en plats i A-divisionen och därmed ha bättre förutsättningar inför EM-kvalet som inleds i vår. Men med Hurtigs frånvaro, tillsammans med skador på andra nyckelspelare som Fridolina Rolfö, Magdalena Eriksson och Rebecka Blomqvist, finns det en del oro.

Truppen släpps den 13 februari, följt av kvalmatcherna som äger rum mellan 19 och 28 februari.