Foto: Bildbyrån

Idag bekräftar Tottenham Hotspurs att man har sparkat sin huvudtränare José Mourinho. Ny huvudtränare för klubben blir den tidigare spelaren Ryan Mason som tar över klubben tillfälligt och ska leda laget genom den här säsongen. 

José och hans tränarstaben har varit hos oss under en tid som har varit väldigt utmanande. På ett personligt plan har haft glädjen att få jobba med honom och beklagar att saker och ting inte har fungerat som vi hade önskat oss säger Tottenhams ordförande Daniel Levy i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.

Tottenham har haft en tung säsong och efter 32 spelade omgångar så ligger klubben på en sjunde plats samt att klubben fått lämna Europa League. Nu väljer Tottenham att agera och sparkar sin huvudtränare José Mourinho.

Mourinho kom till Tottenham i november 2019 och ledde laget till en sjätte plats i ligan förra säsongen.

Notan att sparka Mourinho kommer bli en dyr historia för klubben då man enligt uppgifter kommer att behöva betala Mourinho 233 miljoner i ersättning då hans kontrakt egentligen sträckte sig fram till sommaren 2023.

Tottenham ska på söndag spela ligacup final mot Manchester City, det blir alltså en match som inte kommer att ledas av Mourinho utan då kommer Tottenhams tränare vid sidlinjen heta Ryan Mason.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här