Foto: Bildbyrån

Europa League-finalen ska spelas på Stadion Energa i den polska staden Gdansk. Nu meddelar UEFA att polska myndigheter har godkänt att 25 procent av arenans kapacitet, vilket motsvarar 9 500 personer kommer att tillåtas till Europa League-finalen som spelas den 26 maj. 

Biljettfördelningen kommer bli enligt följande; båda finalistlagen kommer att tilldelas 2000 biljetter vardera till sina supportar. 2000 biljetter kommer att tilldelas till allmänheten och resterande biljetter kommer gå till UEFA, nationella förbund, sponsorer och media.

Alla åskådare som vill se matchen på plats kommer att behöva visa upp att de har blivit vaccinerade mot covid-19 alternativt ha ett negativt coronatest.

”Supportrar som reser från utlandet kommer att behöva följa de inresereglerna och kraven som gäller vid tidpunkten för finalen. Inga undantag kommer att beviljas till biljettinnehavare”, skriver Uefa i ett uttalande.

Det är fyra lag som fortfarande kämpar om att nå Europa League-finalen. Det handlar om Manchester United, Roma, Arsenal och Villarreal. Manchester United krossade Roma i den första semifinalmatchen på hemmaplan med hela 6-2. Villarreal vann sin semifinalmatch på hemmaplan med 2-1. Returmötena i de båda semifinalerna spelas torsdag 6 maj.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här