Foto: Bildbyrån

På grund av ekonomiska skäl blev Leeds tvungna att banta truppen och meddelade att man var redo att sälja svenska landslagsbacken Pontus Jansson. Nu är det klart att Jansson lämnar Leeds för ligakonkurrenten Brentford. ”Min ambition är att spela i Premier League, men jag vill inte heller sitta och vänta på att rätt klubb från Premier League eventuellt dyker upp senare i sommar”, säger backen själv om klubbvalet. 

Kontraktet med Brentford, som den gångna säsongen slutade elva i The Championship, är skrivet på tre år. Det huvudsakliga anledningen till att affären ska enligt Pontus Jansson själv ha varit ekonomiska problem i Leeds. Klubben var tvungna att göra sig av med spelare för att undvika att bryta mot Fifas regelverk Financial Fair Play.

”Jag kände tidigt att Brentford är rätt val för mig. Det är ett noga genomtänkt val”, säger Jansson till Sportbladet. ”Min ambition är att spela i Premier League, men jag vill inte heller sitta och vänta på att rätt klubb från Premier League eventuellt dyker upp senare i sommar och riskera att missa den här chansen.”

I Brentford är man nöjda med övergången. Klubbens danske tränare Thomas Frank ser Jansson som en stor tillgång.

”Vi är väldigt glada över Pontus ankomst. Vi har tittat på att förstärka defensiven och känner att Pontus kommer att bidra med mycket till gruppen. Pontus kommer att addera kvalitet och konkurrens till positioner där vi behöver anpassa oss till olika situationer under säsongen”, menar Frank.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här