Foto: Bildbyrån

Arsenal föll tungt i London-derbyt mot Chelsea under söndagen. Man höll en 1-0-ledning ganska länge, men gästerna kunde vid slutskedet av matchen både kvittera och sätta ytterligare en boll i mål. På läktaren syntes den tidigare Arsenal-tränaren Fredrik Ljungberg, som numera har en helt ny roll i klubben.

Det tog ett tag men sedan löste man tränarfrågan i problemområdet runt Arsenal. Unai Emery fick sparken och en viss svensk vid namn Fredrik Ljungberg fick ta över ansvaret som huvudtränare. Men det skulle visa sig vara tillfälligt. För under tiden jagade man nämligen en permanent ersättare – och denne var sedan Mikel Arteta, som skrev på i dagarna.

Däremot meddelades att svensken skulle finnas kvar i den nye huvudtränarens stab. Och den rollen innebär nödvändigtvis inte att sitta vid Artetas sida under matcherna. Vid mötet med Chelsea under söndagen sågs Ljungberg nämligen på läktaren. Syftet med det beslutet är att den nygamle assisterande tränaren ska erhålla en annan vy över laget.

– Jag vill att han ska ha en annan synvinkel på oss, och kommunicera med bänken hela tiden. Det är viktigt att han ser saker från en annan vinkel just nu, säger Arteta enligt Arsenals hemsida.

Detta kan komma att hjälpa Arsenal att utveckla sitt spel i framtiden – något de kan komma att behöva, med tanke på säsongsinledningen och matchen under söndagen. The Gunners tog ledningen tidigt i matchen och behöll den fram till och med slutminuterna, då Chelsea kom tillbaka och satte två mål.

”Jag är väldigt besviken”

Arteta visade blandade känslor efter matchen.

– Jag är väldigt besviken på resultatet och sättet vi släppte in mål på, och tidpunkten för dem också, säger Arteta, och fortsätter:

– Jag är nöjd med många saker som jag har sett. Jag är nöjd med mycket av det som vi har jobbat på i träning och som faktiskt hände i matchen, hur de tog det med sig. Men jag är självklart besviken över att vi förlorar matchen. Vi måste hålla nivån under större delar av matchen mot ett så fysiskt lag som Chelsea. Vi måste gå vidare.

Kollegorna Arteta och Ljungberg ställs mot Manchester United den 1 januari.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här