Foto: Bildbyrån

Hammarby och Malmö tog sig vidare från den första omgången i Europa League. De grönvita slog ut de ungerska Puskas Akademia och de ljusblå slog ut polska Cracovia.

Ikväll intog de svenska lagen Europa League. Inför den andra omgången är cupvinnarna IFK Göteborg redan klara samt de svenska mästarna Djurgården.

Men innan dess skulle den första omgången av kvalet till Europa League-gruppspelet spelas där både Hammarby och Malmö gick in som hemmalag till matcherna mot Puskas Akademia respektive Cracovia.

Och det skulle bli en fin kväll för de svenska lagen. I Stockholm spelade vann Bajen med 3-0 mot ett ungt Puskas Akademia efter mål av Abbe Khalili och Darijan Bojanic. Hammarby tog ledningen redan i matchminut 14 och kunde sedan utöka kvarten innan halvtidspaus, vilket blev matchens enda mål. En glad överraskning var att Zlatan Ibrahimovic gästade Tele2 Arena för att se matchen.
Hammarbys sista mål i matchen gjordes av brassen Paulinho.

För Malmö FF var det också en tidig ledning som bäddade för segern. Redan i den första matchminuten petade norrmannen Jo Inge Berget in 1-0 till skåningarna som sedan precis innan halvtid kunde utöka till 2-o genom Sören Rieks. Slutresultatet skrevs till 2-0.

I och med vinsterna är nu Malmö FF och Hammarby vidare till kvalomgång två till Europa Leagues gruppspel.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här